Spet na snegu!

23:19 Nina - GlowToGo.eu Blog 0


Letošnja snowboard sezona se je zame začela precej kasneje kot ponavadi, a je bila zato precej bolj intenzivna kot ponavadi. Po tednu dni v švicarskem središču Laax, ki je pravi raj tako za ljubitelje freestyla kot tudi freerida, sva se ustavila na avstrijskem smučišču Snow Space, ki je Sloveniji precej bližje in je idealen kraj predvsem za družine. Če te poletje še ne mika preveč, te v nadaljevanju povabim na sneg.

Kako se je zaključilo lansko leto in zakaj je bil skok na snowboard zame nekoliko preložen, sem omenila v tej objavi, a vse skupaj je že preteklost, zato se raje osredotočimo na dogajanje na snegu.

Laax, Švica

Laax je eno tistih smučišč, ki ga obiščeš enkrat in se tja vedno vračaš. Je popolna mešanica več kot dvestotih kilometrov prog vseh težavnosti in se razprostira na višinski razliki skoraj 2000 metrov, kar zagotavlja odlične snežne pogoje v vseh vremenskih razmerah. Poleg tega na smučišču stoji največji snežni žleb v Evropi in zares ogromen snow park z objekti vseh težavnosti za ljubitelje freestyla. Če si za freeride, je iz smučišča v sveže zapadli sneg možno zaviti praktično povsod, vse kar potrebuješ je oprema in seveda čim bolj obline snežne padavine.

Kje prespati? 

Moj najljubši resort v Laaxu je gotovo Rock Resort, ki se nahaja direktno na smučišču in to v centru dogajanja. Gre sicer za precej luksuzne apartmaje s kopalnico in savno, kuhinjo, sobami in norim razgledom, ki pa ne vključujejo kulinarične ponudbe, temveč ponudijo vse pogoje, da si hrano pripraviš sam (oziroma večerjaš v kateri izmed številnih restavracij v neposredni bližini). Na smučišče je sicer možno dostopati še iz vasic Flims in Falera, ki jih obdajajo številni hoteli in apartmaji, kjer je možno prenočiti. Povezave med kraji so urejene z brezplačnimi avtobusi, smučišče pa je zelo dobro povezano z vsemi stranmi, tako da ni težko odkriti vsakega kotička.


Česa ne smeš izpustit?

Sedežnica Lavadinas je nekaj posebnega, saj so jo zasnovali skupaj s podjetjem Porsche Design Studio. Gre za sedežnico, ki sedeže med potjo navzgor zasuka za 45 stopinj, kar omogoči panoramski razgled, brez da bi ga motili ljudje na sedežih pred vami. Noro! Sicer je lega sedežnice na precej vetrovno izpostavljenem delu smučišča in zato pogosto ne obratuje, kar je velika škoda. Moja najljubša proga je gotovo proga 18, ki se odcepi od vrha Negens in pelje po zelo zanimivem terenu po precej ozkih poteh preko gozda. Obvezen je še čudovit razgled iz objekta Galaaxy na vrhu Crap Sogn Gion, od koder se vidijo nešteti okoliški vrhovi, snežni park in prostrana smučišča. In še zadnja velika atrakcija? Ledenik Vorab. Dostop nanj je zaradi premikov omogočen le z dolgo vlečnico, ki premaga višinsko razliko 500 metrov. Trud se izplača, daj so razgledi iz višine 3018 metrov, kar je najvišja točka smučišča, fenomenalni.

Snow Space, Avstrija

Snow Space je ogromno smučišče v Avstriji, le 200 km oddaljeno od Slovenije. S 120 kilometri prog povezuje kraje Flachau, Wagrain, St. Johann in Alpendorf in smuko omogoča do višine 2000 metrov. Najbolj prikupna zaščitna znaka smučišča sta simpatična duhca, katerih kipi so raztreseni po vsem smučišču.

Kje prespati?

Midva sva bivala v hotelu Gasthof Reinbach, ki je približno 2 kilometra oddaljen od postajališča gondole in sedežnice v Alpendorfu. Ker so vsi kraji povezani, se prog gotovo ne bo zmanjkalo, prej časa za spuste po progah, da bi prečkali celotno smučišče. Hotel ima zelo lepo urejene sobe, razkošne kopalnice ter povezan balkon. Zjutraj te v jedilnici pričaka bogat zajtrk s svežim kruhom, izborom sirov, salam, namazov, kosmičev in jogurtov. Ob enem pa ti z veseljem postrežejo še kavo ali čaj. Popolno za začetek dneva pred smuko.
 

Česa ne smeš izpustit?

Nikakor ne smeš zamuditi fotografiranja z duhcema, ki varujeta smučišče. Čudovit razgled se odpira iz stolpa na vrhu Geisterberg Turm Teufelsroute. Od tod vodi tudi proga Strassalmbahn - ena najstrmejših, kar sem jih kdaj srečala. Na povsem drugem delu smučišča, nad vasico Flachau, se lahko podaš na FIS progo Hermanna Maierja, kjer se vsako leto odvija nočni slalom za svetovni pokal. Smučišče ponuja ogromno tudi ljubiteljem freestyla, snežnih parkov je kar nekaj, primerni pa so tako za najmlajše kot tudi za zelo izkušene smučarje in snowboarderje.

Še ena nora izkušnja, ki sva jo doživela na smučišču, je bila Barilla zabava, ki se je v okviru nekega dogodka zavlekla pozno v popoldne, kar je omogočilo večerni spust v dolino ob sončnem zahodu. Nepozabno in čudovito doživetje.

Tako, ena bolj snežno obarva objava je za nami, ker pa je morem iz svoje kože, boste kmalu lahko brali še o idilični vasici Stuben. Pa ti? Rad/a skočiš na sneg in drviš po smučiščih? Katero je tvoje najljubše? Vesela bom tvojega komentarja.



Še več zanimivih vsebin

0 komentarji: