Udobje apartmaja za Kevinovo družino

23:15 Nina - GlowToGo.eu Blog 10


Ležim na postelji, skozi ogromno okno opazujem, kako zunaj naletava sneg ter razmišljam, kaj bi lahko zapisala o apartmaju, kjer trenutno bivava. Ne da nimam ideje kaj napisati, težje je vse skupaj napisati tako, da ne bo celotna objava le skupek presežkov. Te zanima, kako izgleda notranjost ogromnega apartmaja, takšnega v katerem brez težav biva tudi 15 oseb? Nadaljuj z branjem.

Apartma Haus Lisa se nahaja v manjši tirolski vasi Reith im Alpbachtal, v neposredni bližini smučišča, ki spada v sklop resorta Ski Juwel. Gre za precej veliko smučišče s 45 napravami in 109 kilometri prog. Najbližje smučišče Reitherkogelbahn ni neposredno povezano s celotnim resortom, se pa prav tam nahaja proga uspešne avstrijske smučarke Eve-Marie Brem. Če želiš raziskati celotno prostranost resorta, se je treba odpeljati približno 8 kilometrov, kjer je glavno parkirišče in večina začetnih postaj gondol, ki vozijo v vse smeri okoliških gora.

Lahko bi rekla, da sva bivala na idealni lokaciji - na hribu, ob robu vasi. Tako ob pogledu skozi okno opaziš nekaj sosednjih stavb, nikakor pa ne bivaš v zgoščenem naselju. Ko sem prvič vstopila v stanovanje, mi je lastnica razložila, da gre za družinski apartma. Očitno so se pri gradnji zgledovali po filmu Sam doma, saj bi tu brez težav bivala celo Kevinova ogromna družina.

V svetlih, lepo urejenih prostorih s čudovitim razgledom na naravo, ki čaka pred vrati, se nahajata dnevna soba s kmečko pečjo, jedilnica s kaminom v steklenem prizidku, dve kopalnici, WC, savna, pisarna/soba za igranje ter 6 spalnic. V apartmaju brez težav biva tudi 15 oseb, če gre za mlajše otroke pa celo več.

Izredno praktično je, da ob prijavi dobiš karto za brezplačne vožnje z lokalnim avtobusom, ki zelo pogosto pelje iz Reith im Alpbachtala v center Alpbachtala in naprej proti osrednjemu smučišču. Če se naokoli raje voziš z avtomobilom, pa te bo ta počakal na parkirišču, direktno pred zgradbo, kjer se nahaja stanovanje.

Kaj početi v teh krajih?

Na to vprašanje ti težko odgovorim zelo izvirno, saj je bil najin oddih namenjen snowboardanju. V toplejšem delu leta je tu raj za pohodništvo ali gorsko kolesarstvo, željni adrenalina pa si lahko privoščite divje poletno sankanje.

Kaj me je navdušilo?

Poleg snowboardanja, sveže zapadlega snega in sejma Shop 1st Try, ki se ga udeleživa vsako leto, me je v apartmaju najbolj navdušil avtomat za kavo, zastekljena jedilnica in ogromna masažna banja. Da pogleda na zasneženo pokrajino direktno iz postelje sploh ne omenjam. Noro!

Kaj sem pogrešala?

Ključavnice! Ker gre za družinski apartma, sobe nimajo ključavnic (razen WCja in kopalnice seveda), a si, če se na vsak način želiš zakleniti, lahko na način "MacGyver" pomagaš s stolom, ki je kot ulit, da blokira kljuko.

Noro udoben, topel in prijeten plašček je iz spletne trgovine Gamiss. Po noro smešni ceni ga najdeš TUKAJ.
Za nama je čudovitih nekaj dni uživanja, snowboardanja ter takšnega in drugačnega razvajanja. Vrnitev nazaj v realnost, polno obveznosti in opravkov ne bo prijetna, a kljub vsemu, bo nekoliko lažja. Tirolska, upam, da se kmalu spet vidimo!

Si si tudi ti letos že privoščila oddih na snegu? Si že kdaj obiskala smučišče Ski Juwel? Vesela bom tvojega komentarja.



Še več zanimivih vsebin

10 komentarjev:

  1. Prav noro izgleda! Me pa zanima, koliko stane? A bankrotiraš, če prideš res z družino? :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Cene za ta apartma se začnejo tam pri 160€ na noč, tako da glede na število postelj, sploh ni drago. :)

      Izbriši
  2. Čudovit apartma in okolica :D <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Res je lepo, Tirolska je čudovita v vseh letnih časih! ❤

      Izbriši
  3. Zelo lepo zgleda :) cena je najbrž tudi kar zasoljena?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Cene se začnejo pri 160€ na noč, tako da glede na število postelj sploh ni drago. :) ❤

      Izbriši
  4. Wow! Nor apartma. Bi se lahko navadila ��

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim, da z navajanjem na tole nihče nebi imel pretiranih težav. :)

      Izbriši