Podlaga za šminko? Kaj je to?

14:55 Nina - GlowToGo.eu Blog 2


Ne dolgo nazaj sem se pritoževala, da šminke, ki se na ustnicah ne posušijo popolnoma, iz mojih ustnic izginjajo vsaj še enkrat hitreje, ko iz ustnic kolegic blogerk ali prijateljic, ki mi zagotavljajo, kako dobro obstojne izdelke so odkrile. Ko sem se z dejstvom, da preveč jem, pijem in govorim že skoraj sprijaznila, so se mi iz Oriflama oglasili z novo The ONE Perfecting podlago za šminko. Prozoren balzam, ki naj bi podaljšal obstojnost šminke? No, pa preverimo.

Balzam, ki vsebuje karitejevo maslo je v obliki nekakšnega jumbo pena. Na ustnice se enostavno nanaša, kljub temu, da je njegova tekstura nekoliko manj kremna in bolj kompaktna, kot sem pričakovala. Na ustnicah ustvari prozoren sloj, ki zapolni gubice, ustnice navlaži oz. bolje rečeno zaščiti pred izsušenostjo, ki jo povzročajo šminke. Do te točke, se zgodba sliši zelo obetavno, a ko sem pred uporabo poswatchala izdelek na roki in preko njega nanesla šminko, se je ta iz roke izbrisal z enim potegom, medtem ko se nanos brez podlage, iz roke ni premaknil.. uf, z obstojnostjo spet ne bo nič.
Zgoraj je šminka The ONE Colour Unlimited Super Matte nanešena direktno na kožo, na spodnjem swatchu pa je šminka nanešena preko podlage The ONE Perfecting. 
To, da se na koži šminka navadno obdrži precej dlje kot na ustnicah sem vedela, da se tisto, kar se iz kože hitro izbriše, na ustnicah ohrani precej dlje, pa se mi še ni zgodilo. Podlago sem najprej testirala s šminko The ONE Colour Unlimited Super Matte (v čudovitem rdeče-oranžnem odtenku Sunset Horizon) in priznati moram, da je šminka že sama po sebi izredno obstojna. Ker pa je tudi njena struktura nekoliko trša, zelo pigmentirana in ustvarja mat zaključek, ustnice precej izsuši, poudari vse razpoke in se hitro usede v gube.

S podlago sta torej na ustnicah idealen par. Ustnice so videti bolj gladke, odtenek z uporabo podlage postane še malenkost bolj intenziven, šminka pa kljub puščanju malenkostnih sledi (ne glede na to, kaj nosimo pod njo), na ustnicah vztraja precejšen del dneva. Sama sem, po začetnem razočaranju ugotovila, da v praksi izdelka dejansko delujeta. Seveda sem želela podlago preizkusiti tudi z drugimi šminkami in izkazalo se je, da najbolje deluje v kombinaciji z običajnimi šminkami, katerih tekstura ni pretirano kremasta. Zelo dobro se obnese s svinčniki za ustnice, deluje pa tudi v kombinaciji z običajnimi kremnimi šminkami, le da v tem primeru, ne opravlja prav velike vloge (vlaženje in enakomernejši nanos tu nista potrebna).

Nekoliko drugače, se podlaga obnese pri uporabi z mousse šminkami in tekočimi šminkami, ki se na ustnicah ne posušijo. Omogoča namreč bolj gladek in lepši nanos, kljub vsemu pa ne uspe popolnoma preprečiti nabiranja v gube ali razlivanja preko roba (če sta seveda to težavi, ki ju imaš s šminko tudi brez podlage). V kombinaciji s šminkami, ki se na ustnicah posušijo je podlaga super, saj zaščiti ustnice pred izsušitvijo ter preprečuje suh, luskast videz in poudarjene razpoke in gube, a hkrati ne vpliva na obstojnost. Glede obstojnosti lahko rečem, da v kombinaciji z vsemi šminkami (razen tistimi, ki se popolnoma posušijo), podlaga nase nekako potegne barvo šminke in tudi ko se zgornji sloj šminke počasi izgublja na skodelicah, priboru in tujih ličkih, na ustnicah ostaja plast, ki zelo počasi zgublja na pigmentaciji. Mene je ravno to tako zelo navdušila, saj nisem navajena, da šminka na mojih ustnicah zdrži dlje kot kakšno uro ali dve.

Moram priznati, da sem nad izdelkom, ki me je pri prvi uporabi razočaral, na koncu postala zelo navdušena in prepričana sem, da ga bom, ko ga zmanjka, zopet kupila. Si se sama že kdaj srečala s primerjem za ustnice? Kako se je obnesel? Vesela bom tvojega komentarja.



Še več zanimivih vsebin

2 komentarja:

  1. Nisem še sprobala nobenega primerja za šminke, a bi mi znal priti prav, ker imam podobne težave kot ti :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tudi zame je tale prvi. ❤ Sploh nisem verjela, da kaj podobnega lahko deluje, a očitno tudi naše težave z obstojnostjo niso čisto nerešljive. :)

      Izbriši