Kako se obnese kozmetika Paese?

03:51 Nina - GlowToGo.eu Blog 6


Kozmetika Paese je letos dodobra razburkala slovensko tržišče. Poljski izdelki so se najprej pojavili na ljubljanskem kozmetičnem sejmu in se prodajali preko spletne trgovine, v decembru pa so vse skupaj nadgradili tudi s fizično trgovinico v ljubljanskem BTCju. V roke sem dobila nekaj izdelkov in v nadaljevanju lahko prebereš, kateri izmed njih so me navdušili.

Kozmetiko Paese je zelo težko opisati na kratko. V njej se nahaja velik del naravnih in vitaminskih sestavin ter je obogatena z različnimi olji, naravnimi izvlečki, voski ter kolagenom, UV filtri, hialuronsko kislino, itd. Kozmetika se proizvaja v Evropi, ni testirana na živalih ter izpolnjuje vse evropske zahteve za kakovost in varnost kozmetičnih izdelkov.

Silky mat šminka

Začela bom pri izdelku, ki je med blogerkami izredno priljubljen. Gre za svilnato tekočo šminko, ki ne daje popolnoma mat zaključka, kot obljublja njeno ime, a je za nošenje izredno prijetna. Vsebuje vitamine A, C in E, ki omogočajo regeneracijo kožnih celic in zaščito pred škodljivimi vplivi okolja ter naravna olja, ki skrbijo za mehke in hidrirane ustnice. Vse se sliši popolno in takoj po nanosu tako tudi je, a pri meni se, kot ponavadi, zatakne pri obstojnosti.

Lahko, da so krive moje ustnice, saj na njih ničesar kar se popolnoma ne posuši in skoraj zabetonira nanje, ne obdržim prav dolgo. Mogoče preveč jem, neprestano pijem kavo, lahko da preveč govorim, ali se preveč poljubljam. Ne vem kaj je razlog, a skoraj vsaka šminka iz mojih ustnic izgine veliko prej kot obljubljajo podjetja ali pišejo kolegice. Torej, če se običajne kremne šminke na tvojih ustnicah kdaj obdržijo dlje kot 2 uri, potem tole izpoved o neobstojnosti preskoči, saj so očitno tvoje ustnice precej gostoljubnejše in pripravljene na daljše druženje z rdečili. Da ne bo pomote, šminka se na mojih ustnicah obdrži precej časa, do prvega konkretnega obroka ali druge kave na primer. Kljub temu pa to zame ne pomeni obljubljene 8 urne obstojnosti, saj toliko časa, razen ko spim, nisem nikoli tiho, brez hrane, pijače ali poljuba.

zgoraj: odtenek 713, v sredini: odtenek 700, spodaj: odtenek 710
V vsakem primeru je šminka zelo lahka in nosljiva, ustnic ne "zateguje"ali izsušuje. Embalaža je praktična, aplikator pa dovolj natančen za nanos (sicer bi to lažje ocenjevala s kakšnim temnejšim odtenkom, saj pri svetlejših nenatančnost ni tako zelo vidna). Precej me moti edino vonj, saj je precej močan in zelo plastičen, a po nanosu k sreči kmalu izgine.

Primer za veke

Primerji za veke mi je v zadnjem letu zelo prirasli k srcu in jih uporabljam zelo pogosto. Tale je precej klasičen, pakiran v majhni posodici, ki omogoča precej enostaven nanos s prstom (razen če tvoji nohti tega ne dopuščajo). V primerjavi z Avonovim primerjem iz serije Mark, ki sem ga uporabljala prej, je ta precej bolj lahek, masten in mazljiv. Če prvi deluje kot nekakšen korektor, je Paesejev nekoliko manj obarvan in precej slabše prekriven (kar sicer sploh ni namen primerja).  V kombinaciji s senčili se dobro obnese, jih obdrži na mestu in ustreza vsem zahtevam, ki jih imam do primerja za veke. Morda ti nebi ustrezal, če imaš zelo mastne veke oziroma če bi z njim želela fiksirat predvsem kremna senčila.
Sparkle senčila za veke

Senčili v šimrastem odtenku šampanjca (št. 412) in vijolično bron tonih (št. 428), sta me očarala na prvi pogled. Gre za izdelka, ki imata zelo nežno in mehko teksturo ter na očeh ustvarjata enakomeren sijaj. Zanimivo je, da imam o izdelku zelo deljeno mnenje, saj je dejansko precej slabo pigmenitran, oziroma se slabo prenaša na kožo. Ko po njem podrgneš s prstom, je odtenek na blazinici čudovit, ko pa ga hočeš prenesti, izgubi svoj sijaj, pigmentiranost in lesk. Enako je pri nanosu s čopičem, ne glede na količino in kljub drgnjenju, na veko ne moreš nanesti toliko izdelka, da bi bilo videti, da si z njim pretiravala. Enostavno ne gre. Večje razlike ni niti, če uporabljaš moker ali suh čopič.

Po drugi strani, pa mi je izdelek prav zaradi nanosa všeč. Kljub vsemu ga na veko brez večjega truda spraviš dovolj, za nežnejše ličenje. Čudovito se zabrisuje in je izredno obstojen. Bleščice se ne posipajo in v kombinaciji s primerjem vse skupaj zdrži na obrazu preko celega dne. Gre torej za čudovita senčila, ki so primerna za dnevno ličenje, zabrisovanje in ustvarjanje, ne pa za kakšne posebne priložnosti, kjer želimo pretiravati, se zares bleščati in izstopati. Sama kombinacijo najraje uporabim za v službo, saj vse skupaj izgleda urejeno, natančno naličeno, lepo zabrisano, a niti slučajno pretirano.

zgoraj: Sparkle senčilo št. 428, v sredini:  Sparkle senčilo št. 412, spodaj: primer za veke.

Svinčnik za obrvi

Svinčnik za obrvi v odtenku blonde brow me je popolnoma navdušil, čeprav je za moje obrvi morda nekoliko presvetel. Gre za popolnoma klasičen svinčnik, ki je lepo pigmentiran, natančen in praktičen. Na eni strani ima krtačko za česanje obrvi, na drugi pa konico, ki jo lahko šiliš in z njo  ustvariš naraven izgled. Svinčnik je vodoodporen, njegova formula pa se dobro obnese tudi pri izredno visokih temperaturah. Izdelek, ki ga definitivno priporočam.

Gel za obrvi

Tudi gel za obrvi imam v odtenku blonde, ki pa je malenksot temnejši in precej bolj hladen, nekoliko sivkast, zato mi barvno precej ustreza. Deluje na zanimiv patent, saj z obračanjem vrhnjega dela izdelka gel iztiskaš na krtačko. Ko ga je na njej dovolj, z njo enostavno počešeš obrvi in to je to. V izdelek sem najprej precej dvomila, a se je izkazal zelo dobro. Obrvi namreč rahlo, naravno obarva, hkrati pa oblikuje in postavi na svoje mesto, Kljub temu, da stojijo tako, kot jih počešeš, pa na njih ne pušča nikakršnega občutka zlepljenosti oziroma trdote. Izdelek je sam po sebi povsem dovolj za nežno poudarjanje in česanje obrvi, če pa se jim želiš bolj posvetiti, ga lahko uporabiš ob koncu ličenja, da fiksiraš svoje delo in vsako posamezno dlačico počešeš točno tja, ker jo želiš imeti.

Pomade za obrvi

Pomade je mat, kremni vosek za poudarjanje in oblikovanje obrvi. Nanašaš ga lahko s priloženim mini čopičem, paziti pa moraš, da ga ne zajameš preveč, saj je zelo dobro pigmentiran ter vodoodporen. Sama ga imam v odtenku brunette, ki deluje precej temen, a v resnici kar ustreza barvi mojih obrvi. Nanos tega izdelka moraš najprej osvojiti, sploh če si vajena le izdelkov za obrvi v svinčniku, ko pa se ga privadiš, brez težav ustvariš zelo naravne in lepo zapolnjene obrvi. Sama sem sicer nad izdelkom in njegovim učinkom navdušena, a je ličenjem z njim v primerjavi s svinčnikom ali gelom malenkost zamudnejše, ob enem pa zahteva tudi precej več natančnosti, zato po njem posežem ob priložnostih, ko se ličenju bolj posvetim in želim, da so moje obrvi nekoliko bolj poudarjene in dovršene.

Na spodnji fotografiji lahko vidiš swatche izdelkov za obrvi. Povsem zgoraj je gel za obrvi (odtenek blonde), sledi svinčnik za obrvi (odtenek blonde brow), povsem spodaj pa je pomade za obrvi (odtenek brunette).

Tako, pa smo prišli do konca! Na splošno sem z izdelki Paese zelo zadovoljna, saj od kozmetike za "normalno" ceno dobiš precej veliko. Predvsem nikakor ne smem zanemariti vseh sestavin, ki so kozmetiki dodane z namenom zaščite in nege kože, prav tako pa ponujajo precej inovacij, ki jih pri drugih znamkah ne boš našla. Verjetno so me izmed testiranih izdelkov najbolj navdušili izdelki za obrvi, če bi bil odtenek popolnoma ustrezen, pa bi med njimi za vsakodnevno uporabo brez premisleka izbrala svinčnik, saj mi formula in obstojnost izredno ustrezata. Primer in senčila so super kombinacija, sploh za nežno, vsakodnevno ličenje, šminke pa... moraš preizkusiti predvsem zato, ker se super nosijo in tudi zato, da enkrat za vselej pridemo do dna njihovi obstojnosti.

Si že preizkusila katerega izmed Paese izdelkov? Kako si zadovoljna z njimi in ali te nakup katerega izmed njih še posebej mika? Vesela bom tvojega komentarja.




Še več zanimivih vsebin

6 komentarjev:

  1. Meni je Paese zakon <3 Najbolj obožujem njihov matirni puder!

    Čudovite fotke!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Neža! ❤ O njihovem matirnem pudru sem pa slišala že toliko pohval, da mislim, da si ga bom kmalu privoščila.

      Izbriši
  2. Te Matte šminke izgledajo čarobno :o Odlična objava!

    OdgovoriIzbriši
  3. Meni so tudi všeč izdelki in šminka je na meni dosti bolj obstojna. Mogoče je tudi od odtenka odvisno, ne vem.
    Full lepe fotografije in prekrasen make up in ti. ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Ana! ❤ Mogoče je res odvisno od odtenka, moji so precej svetli. Imam pa na splošno precej težav z obstojnostjo šmink in skoraj vedno na mojih ustnicah ostanejo precej manj časa kot pri drugih. :(

      Izbriši