Kako diši cocktail in kako Italijani raziskujejo Ameriko

22:40 Nina - GlowToGo.eu Blog 0


"Kaj si pa ti pila?", boš rekla, ko boš prebrala naslov. Priznam, pila sem cocktail Moscow Mule, pa tudi vonjala sem njegove sestavine v parfumski steklenički. Kaj imajo Italijani z Ameriko? Linija By Byblos nas je na dogodku v trgovinski hiši Ikona s svojimi oblačili in modnimi dodatki popeljala točno tja. Te že zanima, kaj se je dogajalo, kajne?

BY BYBLOS

Poznaš Byblos? Italijanska modna znamka, ki sta jo leta 1973 ustanovila brata Arnold in Sergio Girombelli ter k sodelovanju privabila mnoga dizinerska imena iz celega sveta, med njimi tudi v tistem času še neznanega Giannija Versaceja, Guya Paulina in duet Alana Cleaverja and Keith Varty. Danes izredno uspešna in priznana znamka slovi po drznih dizajnih, odbitih barvah in vzorcih ter razvoju novih tkanin. 

V Ikoni se ni toliko govorilo o že poznani znamki Byblos, pač pa o novi liniji By Byblos, ki je nekoliko dostopnejša ter namenjena mlajši generaciji. Inspiracijo črpa iz urbane elegance ter obdobja 80let, kar se odraža v živahnih kosih oblačil, obutve in modnih dodatkov te linije.

In kako poteka njihovo popotovanje po Ameriki?

"Začnemo na vzhodni obali ZDA, s stilom, ki variira med urbanim in tehno videzom, z živobarvnimi poudarki in sodobnimi tehničnimi materiali. Potiski na oblačilih upodabljajo algoritme gibanja in se poslužujejo novodobnim urbanih kamuflažnih tiskov, kar ustvarja zanimivo in dinamično metropolitansko mešanico vizualnih vplivov."

"Ustavimo se v narodnem parku Joshua Tree, v psihedelični puščavi Queen of California, kjer biva duh rocka. Tridimenzionalni neti, kovinske zadrge in okrasne zvezdice; predimenzionirane bomber jakne z zvezdicami in črtastim potiskom, ki so kot nalašč kombinacija k oblekam z macramé detajli, tesno prilegajoče kavbojke in majice z ironičnimi grafikami."

Fotografiji: Nika Regoršek
"Naslednja postaja je Santa Monica. Tu so žareči sončni zahodi služili kot navdih za barvno paleto kolekcije. Harmonija komplementarnih barvnih nasprotij celovito povzame značaj, ki teče v DNK znamke by Byblos."

Fotografiji: Nika Regoršek
Kolekcijo, ki smo si jo imeli priložnost ogledati, so zaznamovali kontrasti v materialih in barvah.

JULIETTE HAS A GUN 

Druga znamka, ki so nam jo predstavili na dogodku je, vsaj za moj okus, še nekoliko bolj zanimiva. Gre za dišave z zanimivim imenom - Juliette has a gun.

Njihov ustvarjalec je Romano Ricci. Njegov priimek ni naključje, saj gre za pravnuka oblikovalke Nine Ricci in vnuka parfumerja Roberta Riccija. Kljub bogati družinski dediščini v svetu mode in parfumerije, pa je želel dokazati, da lahko na tej poti uspe tudi sam. Leta 2006 je v sodelovanju s Francisem Kurkdjianom lansiral znamko, ki je želela širiti novo idejo ženske v svetu dišav.

Fotografija: Nika Regoršek
Znamka Juliette has a gun je navdihnjena z romanom Williama Shakespearja. A "Julija" je modernizirana in postavljena v novo zgodbo, ki jo zaznamuje 21. stoletlje, čeprav ostaja prežeta z večnim dvobojem ljubezni in strasti. Ponazarja samozavestno in močno žensko modernega časa, ki pod svojim oklepom skriva romantično plat in željo po neskončni ljubezni. Julija je svobodna in pametna, opazna in elegantna in neukrotljiva. In zakaj ima Julija pištolo? Z njo znamka ponazarja zapeljivost, s katero ji je omogočena izpolnitev vseh najbolj norih želja. Zanimivo kajne?

Fotografiji: Nika Regoršek
Kljub temu, da znamka zajema ogromno zanimivih dišav - ki so prav tako na voljo v Ikoni in jih najdeš tukaj, je bila glavna zvezda dogodka dišava Moscow Mule. Zakaj? Ker gre za zapeljiv in nepredvidljiv vonj ingverja in limonine lupinice, ki sta tudi glavni sestavini istoimenskega brezčasnega cocktaila.

Fotografija: Nika Regoršek
Moscow Mule v zgornjih notah zajema ingver, limeto in bergamotko, srčne note so esenca jabolka in jasmin, v spodnjih notah pa so ujeti ambretolide - mošusni hibiskus, ambroxan - nadomestek ambre ter norlimbanol.

Cocktail vsebuje ingver, limeto, meto in precej alkohola, njegov vonj je prijeten, a ne tako zelo kot sadno citrusni vonj prej omenjene dišave. Sama sem nad njenim vonjem zelo navdušena, še bolj pa me je presenetila odlična obstojnost.

Ne smem pozabiti še na odlično pogostitev, ki so nam jo pripravili v Ikoni. Poleg prej omenjenega  cocktaila so nam ponudili še pecivo znamke Vannino, katerega zgodba se je začela 1932, ko so po Toskani še vozile kočije. Še vedno ohranjajo originalne recepte in  v svoje sladke in slane prigrizke dodajajo čokolado, kandirano sadje, fige in orehe. Njihovi ročno izdelani piškoti so zares dobri, v njih pa naj bi, za ohranjanje mehkega testa dodajali balzamični kis. Naravnost odlični so in v Ikoni so nam obljubili, da pecivo prihaja v njihov prodajni program.


Na koncu se bom Ikoni zahvalila za povabilo, pogostitev in čudovito darilo ter Lorelli Flego za predstavitev znamke.

Kako so ti všeč oblačila in modni dodatki linije By Byblos? Te mikajo dišave Juliette has a gun? Vesela bom tvojega komentarja.



Še več zanimivih vsebin

0 komentarji: