essence in Catrice pomladno poletna prenova

23:15 Nina - GlowToGo.eu Blog 0


Leto 2019 je polno sprememb pri priljubljeni znamki kozmetike essence. Nekoliko spremenjeno vizualno podobo in logotip znamke si verjetno že zasledila, prav tako pa si na prodajnih poličkah zagotovo že opazila izdelke pomladno/poletne prenove. Nekaj teh novosti sem skupaj s Catrice novostmi preizkušala kar nekaj časa in priznati moram, da se med njimi najdejo tudi taki, ki so postali stalnica v mojem dnevnem ličenju.

Najbolj množična sprememba se je sicer zgodila pri najbolj prodajanih essence izdelkih - gel lakih za nohte, ki so jim izboljšali formulacijo in jih preoblekli v nove embalaže. Prav tako se je spremenilo, zamenjalo ali posodobilo še kar nekaj izdelkov stalnega asortimana obeh znamk. Na essence poličkah drogerij bomo na primer ves čas lahko našle vodooporne izdelke skupine "you better work" ter kup prenovljenih izdelkov za  oči, ustnice in obraz, medtem ko nas pri Catrice čakajo izdelki "No Make-up Look" za naraven izgled, trend "Viual Wow & effects" za sijoč in ekspresiven stil, izdelki "Reshape & Plump", ki pomagajo ustvariti oblike in dodajati volumen, trend "Performance For Every Lifestyle" z lepotnimi pripomočki za še tako aktiven življenjski slog ter "Storytelling" izdelki, ki naslavljajo družbena omrežja in povezujejo svet skozi lepotne trende. Celotno prenovo naješ na obeh zgornjih povezavah.
essence paleta senčil za oči city palettes - G'DAY SIDNEY

Prikupna paleta v kartonasti embalaži je ena izmed štirih "potovalnih" palet. Pariz, Rio, Sidney in New York so mesta, v katera te ponese 9 odtenkov vsake iz med njih. Sama sem posegla po Sidneyju, katerega odtenki so pretežno zemeljski, z dvema modrima in čudovitim zelenim senčilom, s kovinskim zaključkom. Zapiranje na magnet in priročno ogledalce, lepemu potisku in izgledu palete doda piko na i. Všeč mi je, da vanjo niso tlačili aplikatorja, saj ga navadno redko kdo uporablja in le jemlje prostor.

Senčila v paleti so povečini precej dobro pigmentirana (razen srednjega nude odtenka zgornje vrste) ter se zelo lepo nanašajo. Pred nanosom s čopičem je potrebno le tega malo otresti, saj se nekoliko prašijo in se zato lahko pri nanašanju posipajo. Pri nanosu s prsti teh težav ni. Paleto sestavljajo mat in šimrasti odtenki s kovinskim zaključkom, barve pa so naravnost čudovite in primerne tako za lahkotno, naravno ličenje, kot tudi za nekoliko drznejše kombinacije. Naj omenim še obstojnost, ki je zadovoljiva. Brez primerja svetlejši odtenki enakomerno izginjajo po kakšnih 6 urah, dober primer pa njihov obstanek podaljša preko celega dne.

essence paleta rdečil, osvetljevalca in bronzerja hey CHEEKS 

Paleta, ki me je v trenutku navdušila. Ko odpreš prikupno kartonasto embalažo zanimive oblike, opaziš, da je zares vsestranska, saj se poleg ogledalca, v njej skrivajo osvetljevalec, tri rdečila za lica in dva bronzerja - prvi z mat in drugi z nekoliko bolj sijočim zaključkom. Začnimo z osvetljevalcem, čudovit zlati odtenek je ravno prav sijoč, za nežnejši dnevni makeup. Ker se čudovito zabriše in pusti nežen, zelo prijeten sijaj z drobnimi bleščicami, je v paleti več kot dobrodošel. Sledijo trije odtenki rdečila za lica, ki zaradi različnih odtenkov ponudijo široke možnost za ustvarjanje. Dva odtenka sta mat, srednji oranžen pa vsebuje drobne bleščice. Izbereš pač tistega, ki se ti v izbranem trenutku najbolj poda k preostalim ličilom. Bronzerja, ki zaključujeta paleto, imata prvi mat in drugi sijoč zaključek. Bleščice, ki jih vsebuje drugi so precej drobne, zato sta uporabna oba, čeprav imam sama raje mat različico. Sta nekje na meji, da bi sicer rjav odtenek na obrazu potegnil na preveč oranžnega, a mojemu tenu kože še vedno ustrezata. Če se odločaš za nakup, ti priporočam, da ju prej preizkusiš na svoji koži. Sicer pa se oba bronzerja zelo lepo zabrišeta, njuno intenzivnost pa se da lepo stopnjevati, kar je dodaten plus.

Vse teksture v paleti so prijetno mehke in se zelo lepo nanašajo. Pri zajemanju s čopičem je le tega potrebno malenkost otresti, a hudih težav z prašenjem ni. Malenkost me moti le razporeditev oziroma precej majhna površina posameznega odtenka, ki nekoliko oteži nanašanje z večjim čopičem. Tudi obstojnost je zelo dobra, saj tako rdečila, kot tudi bronzerja na koži preživijo ves dan, medtem ko začne osvetljevalec, kot smo pri njih vajeni, po nekaj urah počasi izginjati iz obraza.

essence podlaga za senčilo you better work! 

Še en produkt, s katerim sem zelo zadovoljna. Primer za veke pri dnevnem ličenju pogosto uporabim, saj želim, da senčila zdržijo preko celega dne. Kljub temu, da sem bila s starim precej zadovoljna, ga je omenjeni, kar hitro izrinil iz mesta na polički najbolj uporabljenih izdelkov. Všeč mi je že samo pakiranje, saj tuba omogoča zelo enostavno, predvsem pa bolj higienično nanašanje od sicer pogostejše steklene embalaže tega produkta. Primer je kremast, malenkost oljnat in v kožni barvi, lepo se nanaša in se ne lepi. Ker je vodoodporen, se senčila (brez drgnjenja po obrazu seveda) obdržijo na obrazu tudi med tuširanjem. Brez težav opravi s svojo glavno nalogo in sicer opazno podaljša obstojnost vsem senčilom ter pri slabše pigmentiranih doda malenkost intenzivnosti, saj se delci lažje zberejo na istem mestu. Torej, majhen enostaven izdelek, ki reši ogromno težav, celo usedanje senčila v gube. Priporočam!

Catrice podlaga za obraz 1 Minute Face Perfector - One Fits All

Zelo zanimiv izdelek, za katerega sem bila na prvi pogled prepričana, da mi ne bo ustrezal. A nikar ne sodi knjige po platnici in tega izdelka po temni barvi. Podlaga je ustvarjena tako, da se pri nanosu nekako prilagodi tvojemu tenu kože, kar pri meni deluje odlično, pri zelo svetli, porcelanasti polti pa malo slabše, zato izdelek Sneguljčicam gotovo ne bo ustrezal, vsaj ne za samostojno uporabo. Podlaga je ustvarjena z namenom, da matira polt in skrije nepravilnosti ter vidne pore. Pore zares lepo prekrije, prav tako manjše nepravilnosti, da bi pod njo izginili vsi gigantski mozolji pa seveda ne moremo pričakovati. Kožo nekoliko matira, a ohrani naravni videz, pri nanosu pa imaš občutek svilnate mehkobe, ki mi je zelo všeč.

Izdelek je namenjen samostojni uporabi, ki za dnevno ličenje popolnoma zadostuje, lahko pa jo uporabiš tudi pod pudrom, da zakrije pore in zgladi kožo pred nadaljnjimi nanosi. Obstojnost je presenetljivo dobra, po več urah še vedno opaziš svilnato mehkobo, ko se dotakneš obraza. Ker sama nimam težav s pretirano mastno kožo, težno ocenim, kako hitro se boš začela "svetiti", če jo boš uporabila za preprečevanje maščenj. Lahko pa ti povem, da mi je všeč, ker se ne useda v gube, kljub srednji obstojnosti pa iz najbolj izpostavljenih predelov obraza začne po nekaj urah enakomerno in precej neopazno izginjati. Edina slabost izdelka je po mojem mnenju embalaža, saj je zajemanje izdelka s prstom iz steklene posodice po mojem mnenju precej nehigienično.

Catrice paleta senčil Future Female Palette À Porter - Afraid Of Nothing

Paleta senčil, ki preseneti z majhno in zelo tenko embalažo, me ni tako zelo navdušila, kot bi si želela. Pakiranje je sicer odlično, lahka in zelo tenka, a ob enem kompaktna embalaža je idealna za v torbico ali na potovanja, nekoliko manj pa me je navdušila notranjost. V njej se skriva 6 senčil, dva odtenka sta mat, ostali pa bleščeči. Na prvi pogled so res čudovita, a moti me njihova pigmentiranost. Senčila se sicer lepo prenesejo na kožo, a barve so precej blede in precej truda je potrebnega, da dosežeš opazno naličene oči. Druga slaba stran je prašenje, se tako pri nanosu s prsti, sploh pa s čopičem precej drobijo in posipajo. Čopič lahko nekoliko otreseš, posipanje pri nanosu s prstom pa malo težje preprečiš. Verjetno je krivo tudi bolj agresivno drgnjenje po senčilih in plastenje izdelka na vekah, da bi dosegla bolj vidno pigmenitranost. 

A ko se palete lotimo na malo drugačen način, se vtis o njej precej spremeni. Pri nanosu z mokrim čopičem barve nekoliko pridobijo na intenzivnosti, prašenje izgine in paleta ne deluje več tako slabo. Presenetljiva je tudi obstojnost senčil, saj so zelo dobro obstojna in brez primerja iz veke začnejo počasi enakomerno bledeti šele proti koncu dneva, medtem ko se z uporabo primerja iz tam ne premaknejo. 

Swatchi palete brez uporabe mokrega čopiča.

Catrice lak za nohte More Than Nude - Pearly Ballerina

Zadnji izdelek pomladno poletne prenove, ki sem ga testirala pa je lak za nohte More Than Nude v odtenku Pearly Ballerina. Zelo uporaben nežen nude lak, ki bi se naj odlično ujemal z vsakim tenom kože. Je precej prosojen, nohte le nekoliko zgladi, barvno poenoti in jim podari lep modrikast sijaj. Seveda se lahko z več nanosi intenzivnost barve stopnjuješ, a že en nanos je popolnoma dovolj za lepe, skoraj naravne a urejene nohte. Krtačka aplikatorja je precej široka, lak pa je lepo mazljiv, zato za nanos porabiš zelo malo časa. Obstojnost je precej dobra, brez celodnevnega pomivanja posode ali drgnjenja nalepk iz omar, bo skoraj ali celo popolnoma nedotaknjen zdržal nekje 4 do 5 dni.

Na fotografiji sem uporabila Catrice podlago, essence paleto za obraz, essence primer za veke in essence paleto senčil za veke.

Tako, pa smo se prebile skozi novosti, ki sem jih za enkrat uspela preizkusiti. Lahko rečem, da so me s kakovostjo glede na dostopno ceno po večini zelo presenetile in težko rečem, da si katerega izmed izdelkov nebi želela v svoji kozmetični zbirki. Najbolj navdušena sem nad essence paleto za obraz, ki je postala stalnica mojega dnevnega ličenja. Prav tako vedno posežem tudi po essence primerju za veke, ki se odlično obnese, sploh takrat, ko vem da bodo ličila na mojem obrazu od jutra do večera. Precej pogosto uporabljam tudi Catrice podlago - večinoma samostojno, včasih, ko je ličenje intenzivnejše, pa jo nanesem pod tekoči puder. Tudi obe paleti senčil sta zaradi čudovitih odtenkov zelo uporabni, kot omenjeno pa z manj truda in zapleti končni videz dosežem z essence plaeto. Lak za nohte? Ta je pri meni zelo pogosto v uporabi in prav kmalu bom posegla še po katerem izmed preostalih štirih odtenkov te serije.

Na fotografiji sem uporabila Catrice podlago, essence paleto za obraz, essence primer za veke in Catrice paleto senčil za veke.

Si že preizkusila katerega izmed izdelkov essence ali Catrice pomladno poletne prenove? Kako si zadovoljna in kateri, ki te najbolj mika, da ga preizkusiš? Vesela bom tvojega komentarja.



Še več zanimivih vsebin

0 komentarji: