2019 bring it on!

18:00 Nina - GlowToGo.eu Blog 2


Že lansko leto sem pisala o tem, da ne verjamem v veliko prelomnico ob menjavi koledarjev, ne v dolge sezname novoletnih zaobljub, niti temu, kako drugačni, novi in boljši ljudje bomo postali s prvim januarjem. Vseeno pa se mi zdi ta čas idealen, da se ozremo nazaj, si čestitamo za vse kar smo dosegli v letu, ki se je poslovilo, premislimo, česa si želimo v prihodnosti in ocenimo česa vsega smo se v preteklem obdobju naučili.

Leto 2018 je bilo zame posebno. V celoti ne izstopajoče dobro ali slabo, gotovo pa najbolj poučno do sedaj. Prepričana sem, da najbolj boleče a hkrati ogromna "brca v rit" obogatena s hvaležnostjo, motivacijo in olajšanjem.

Brazgotina na hrbtu, ki je bila še pred dvema mesecema speta z 9 sponkami je že zaceljena, a lekcija ki jo je pustila, vsaj upam, ne bo pozabljena nikoli. Naj povzamem kaj vse me je naučila hernija medvretenčne ploščice:
• Gotovo to, da je zdravje pomembnejša od vsega ostalega in da želje po katerikoli materialni stvari niso vredne nič, ko si želiš le to, da bi bilo vse "normalno". Pa je biti zdrav normalno? Za nas, srečneže je večino časa ne le normalno ampak samoumevno in leto 2018 me je gotovo naučilo, da zdravja ne smem jemati kot takega. Nikoli!
• To, da človeško telo zdrži marsikaj a hkrati tudi to da lahko pritisk na živec boli tako zelo, da se ti že meša.
• Spoznala sem se tudi, da je potrebno poslušati svoje telo in ko veš, da se nekaj "neobičajnega" vleče že predolgo to priznati  - predvsem samemu sebi in oditi k z zdravniku.
• Naučila sem se, da se je, sploh ko gre za zdravje (in tudi nasploh), potrebno postaviti zase in za svoje pravice, vztrajati pri stvareh, ki ti pripadajo in si izboriti obravnavo, ki ne prinese le dolgega seznama svari iz lekarne.
Hkrati pa sem spoznala, da je treba zaupati, verjeti in ostati pozitiven. Sam odločaš o svojem razpoloženju in z nasmehom in dobro voljo, je tudi tisto kar ti je težko vsaj nekoliko lažje.

Gotovo je največje spoznanje leta 2018 povezano s prej omenjenimi stvari, predvsem pa s hvaležnostjo za vse, kar sem imela prej za samoumevno. Slabe stvari človek hitro pozablja in tudi sama že počasi podlegam starim navadam in moji dragi lenobi. A ne bom, ne smem in nočem še kdaj doživeti podobne izkušnje in zato so moja zaobljuba, pa ne novoletna, ampak od trenutka ko sem po operaciji odprla oči, gibanje in vaje, s katerimi bom okrepila pomembne mišice, tiste, za katere prej nisem niti vedela, da obstajajo. In največja motivacija? Zame je to gotovo še to sezono stati na bordu, pa ne le toliko, da dosežem pričakovano, ampak zato ker bom pridno delal za to in se, vsaj želim si, počutila zdravo in pripravljeno.

Pa ostale stvari, za katere sem ponosna in hvaležna letu 2018? Podpisala sem svojo prvo pogodbo za nedoločen čas, prebordala kar nekaj zasneženih strmin, preživela čudovit dopust v Grčiji, čofotala v Jadranskem morju, preživela poučen dan v centru varne vožnje, spletla nekaj novih prijateljstev, odstranila nekaj toksičnih ljudi, se v Dolenjskih toplicah zahvaljujoč odlični ekipi, še prej pa sijajnemu kirurgi, počasi spet spravila v formo, ostala zaljubljena, urejala najin domek, uživala v družbi mačje lepotice in preživela ogromno časa z ljudmi, ki jih imam rada.

Čeprav nikoli nisem bila navdušena nad novoletnimi zaobljubami, sem si to leto obljubila, da bom poskušala izpustiti čim manj priložnosti, doživeti več pustolovščin, privoliti v nore a spontane ideje in lene popoldneve zamenjati z čim bolj zanimivim. Tako se je že Silvestrovo odvilo izven predvidene domače lenobne različice in po dolgem času sva novemu letu  nazdravila na prostem, sploh prvič pa ob Blejskem jezeru. Ker si letos sploh še nisva ogledala okrašene Ljubljane, sva to storila prvi dan leta, si privoščila kuhano vino in spontano poslušala odlična glasbenika ob Ljubljanici. Ker se že dolgo nisem igrala družabnih iger in tovrstno druženje že precej pogrešala sem tudi ta predlog letos že z veseljem sprejela, danes pa sem šla še korak dlje in se sprehodila na kavo, sama in to na vrh Šmarjetne gore. Leto je v treh dneh prineslo precej malih dogodivščin in prepričana sem, da bom na ta način čez eno leto lahko hvaležna za precej več izkušenj, zgodb, pustolovščin in oseb.

Seveda ti ob tej priložnosti želim čudovito leto 2019, predvsem zdravo, polno sreče, topline in ljubezni. Uspešno, iskrivo in točno takšno, kakršnega se boš čez eno leto z nasmehom spominjala. Hvala ker si in hvala ker me spremljaš!

Si si tudi ti zastavila cilje, ki jih želiš doseči v let 2019? Kako si preživela skok vanj in po čem si boš zapomnila minulo leto? Vesela bom tvojega komentarja.



Še več zanimivih vsebin

2 komentarja:

  1. Kako lepe slikice. 😍 Čudovita lokacija za fotke naredit.😊
    Drugače pa se strinjam glede novoletnih zaobljub. Vsi malce preveč napihujejo vse skupaj. Človek se lahko spremeni kadarkoli, če ima željo in močno voljo. Priznam, da pa sem si sama vseeno za letos zadala en majhen cilj in sicer, da bi se bolj zdravo prehranjevala. Zaenkrat sem izločila vse možne sladkarije, kruh, testenine, prigrizke in sladke pijače. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Joj Sandra, hvala. Tale gozdiček v Dolenjskih toplicah je res pravljičen. ❤
    Super cilj si si zadala, zelo drzen in res držim pesti, da ti uspe. Tudi jaz se poskušam bolj zdravo prehranjevati, pa ne od novega leta, ampak že nekaj časa. Ampak pri meni to en čas uspeva, potem se malo zgubim, potem pa spet padem v rutino in gre, haha. Važno je, da imamo cilje in da so neko vodilo, česa si želimo. Tudi če ne uspe vedno, imamo vsaj začrtano smer, v katero hočemo iti. Že to šteje. :) ❤

    OdgovoriIzbriši