Jesenske novosti iz essence in Catrice

00:49 Nina - GlowToGo.eu Blog 0


Pa smo spet pri essence in Catrice - znamkah, ki se jima med sprehodom po drogeriji le stežka upremo. Zanimivi izdelki za malo denarja so včasih zadetek v polno, pogosto popolnoma soliden nakup, vsake toliko pa se zgodi, da svojega denarja resnično niso vredni. Ker je na police prispela vrsta jesenskih novosti, ti jih bom nekaj prestavila in izvedela boš, če zaslužijo mesto v tvoji nakupovalni košari.

essence senčilo za oči metal shock

Senčilo za oči na prvi pogled izgleda kot lip gloss. Pritegnila me je močna metalic barva, ki se na veke nanaša z aplikatorjem, kakršnega imajo tekoče šminke ali lip glossi. Tekstura je sicer bolj tekoča kot kremna, prekrivnost in intenzivnost metalik barve pa je čudovita! Izdelek me je navdušil, ker se na koži posuši, a kljub temu ohrani metalni sijaj. Z aplikatorjem lahko nanos precej prilagajaš in ustvariš bodisi nežno metalno podlago ali močno in intenzivno eyeliner črto. Obstojnost je dobra, saj se, po tem ko se posuši, ne premakne nikamor. Ker so odtenki nori, ti nakup seveda priporočam. (cena: 3,79€)   

Zelen odtenek 04 supernova.
essence paleta za obraz & oči rain or shine

Wau! Embalaža, ki je pri essence nismo vajeni. Že na prvi pogled te očara čudovita kovinska škatla, prikupno ogledalce v obliki oblačka, mavrični osvetljevalec in čudoviti, na prvi pogled izredno uporabni svetleči odtenki senčil za oči. Toda tega, kar se je zgodilo, ko sem prijetno mehka senčila dejansko poswatchala, nisem pričakovala. Senčila so neverjetna! Odtenki so izjemno svetleči, holografski in polni bleščic, ki glede na položaj svetlobe spreminjajo barve. Lahko rečem, da česa podobnega v zbirki mojih palet do zdaj še nisem imela. Senčila so presenetljivo obstojna, sploh z dobrim primerjem se ne bodo premikala, prav tako pa se ne posipajo na predel pod očmi (morda bo tam pristala bleščica ali dve). Paleti je priložen še mini dvostranski aplikator, ki je popolnoma primeren za nanos senčil - majhen, mehak in praktičen.

Ko sem imela že napisano kritiko "svetlega senčila za osvetljevanje" in pohvalo "temnega odtenka za senčenje obraza" (moja prva asociacija na izdelke palete za oči in obraz), sem prebrala objavo Tamare iz CherryColors in ugotovila, da sta senčili dejansko transparentni puder in senčilo za obrvi! Joj, še dobro, da nekdo namesto mene bere droben tisk na embalaži. V tem primeru nimam nobenih pripomb ne nad pudrom in ne nad senčilom za obrvi, lahko le povem, da se ta dobro obnese tudi pri senčenju obraza. Mavrični osvetljevalec vsebuje štiri barve, ki jih lahko na kožo preneseš tudi ločeno. Kljub vsemu boš verjetno največkrat uporabila vse njegove barve hkrati, s čimer boš ustvarila hladnejši odtenek osvetljevalca - ki vseeno vleče na modrikasto, zaradi česar moraš zelo paziti, da ne izpadeš kot bi se te lotila bolezen. Tako puder, senčilo za obrvi, kot tudi osvetljevalec (če paziš na nanos), so povsem solidni, težko pa rečem, da so kaj posebnega. Proti senčilom pač nimajo nobene možnosti. (Cena: 7,49€)

Od spodaj navzgor si najprej sledijo vse štiri senčila v zgornji vrsti palete. Žal se močnega sijaja in odboja svetlobe, ki ga senčila ustvarijo, nikakor ne da ujeti v objektiv. Sledita transparentni puder in senčilo za obrvi, nato pa so v vrsti ločene barve mavričnega osvetljevalca (in sicer v obratnem vrstnem redu, kot si sledijo na paleti).  Ob barvah mavričnega osvetljevalca, na desni strani najdeš še odtenek, ki ga dobiš z mešanjem vseh štirih barv osvetljevalca.

essence osvetljevalec v stiku prismatic

Osvetljevalec v stiku že s pokrovčkom obljublja holografski zaključek. Nič ne rečem, je izredno prikupen in enostaven za nanos in tudi na koži se lepo sveti. Res pa je, da ne da sijaja, ki bi bil viden že iz letala, zato ga ne kupuj, če zaradi embalaže sklepaš, da boš svoj odsev po uporabi lahko gledala le še s sončnimi očali. V resnici je ob enem ali dveh potegih precej nežen in primeren za vsakodnevno uporabo, če boš z njim malo bolj drgnila po koži, pa boš uspela doseči nekoliko intenzivnejši sijaj.

Ker sem evforična le ob sijaju, ki ga zaznajo tudi astronavti na vesoljski postaji, se mi izdelek ne zdi nič tako zelo posebnega, a nikakor ne morem reči, da je slab. Všeč ti bo, če si pri uporabi osvetljevalca zmerna in če so ti ljubši hladnejši toni (ustvari sijoč odsev na sivo beli podlagi). Obstojnost je povprečna, sijaj bo, kot ponavadi, iz tvojega obraza izginil prej, kot večina ostalih ličil. (Cena: 3,79€)

Od spodaj navzgor si sledijo essnce osvetljevalec Prismatic Highlighter, essence tekoče senčilo Metal Shock, Catrice šminka Ultimate Matt ter mat in svetleča senca za obrvi ter nežno obarvan vosek - vse troje iz palete Catrice palete za obrvi  Matt & Glow - 01  Now flASH Lights.

Catrice Paleta za obrvi Matt & Glow

Paleta za obrvi vsebuje vosek za oblikovanje in dve senčili za obrvi - eno z mat in eno s svetlečim zaključkom. V paleti se mi zdita zelo uporabna predvsem vosek in del aplikatorja, namenjen česanju obrvi. Sama obrvi sicer najraje zapolnjujem s svinčnikom, zato ličenja s senčili nisem najbolj vešča. Odtenki svetlejše palete Now flASH Lights so za moje obrvi povsem ustrezni (obstaja še ena izvedba za temnolaske), menim pa, da bom za dnevno ličenje še naprej uporabljala dobri stari svinčnik ter obrvi po potrebi krotila z voskom iz omenjene palete. Obstojnost senčil je sicer dobra izgled, ki ga ustvari, pa je povsem naraven, zato verjamem, da boste tiste, ki si obrvi raje zapolnjujete s senčili, nad njo precej navdušene. (Cena: 4,29€)

Catrice šminka Ultimate Matt

Šminka, ki mi je bila noro všeč še preden sem jo sploh preizkusila. Pa ne zaradi čisto običajne črne kovinske embalaže, pač pa zaradi čudovitega izgeda samega rdečila. Kot da bi bila zamrznjena, oziroma narejena iz neskočnega števila drobnih delcev. Strukture res ne znam opisati, upam, da jo lahko vidiš na sliki. Meni je fascinantna! Šminka na fotografiji je v odtenku 020, njena obstojnost pa je presenetljivo dobra. Če jo boš pustila pri miru (ali spila le kakšno kavo), bo na tvojih ustnicah zdržala kar nekaj ur. (Cena: 4,29€) 

Catrice silikonska gobica za puder

Priznam, tole je moja prva silikonska gobica. Dolgo nisem podlegla trendu nanašanja tekoče podlage s koščkom silikona in prvič, ko sem jo prijela v roke, me je presenetila njena prožnost. Ne vem zakaj, ampak vedno sem mislila, da so silikonske gobice precej trše in bolj "plastične", tole pa me bolj spominja na silikonski vsadek (ki ga še nisem držala v rokah, ampak nekako tako si ga že od nekdaj predstavljam). Torej, nanos z gobico je predvsem hecen. Zelo smešno se počutim, ko z njo tapkam po svojem obrazu in tudi samo ličenje z njo traja precej dlje. Na nekaterih predelih obraza gre še kar hitro, ponekod pa se mi zdi, da podlago packam gor in dol, ter je ne uspem "vtapkati" v kožo. Največja prednost nanosa s silikonsko gobico je, da pri tem porabiš precej manj produkta, kot če ga nanašaš z gobico, saj le ta vpije del izdelka. Prav tako je tudi dosti bolj higienična, sploh če ne spadaš med najbolj vestne čistilce svojih kozmetičnih orodij. Kljub temu pa nisem prepričana, če bo pri mojem ličenju uspela zamenjati običajno gobico ali čopiče za nanos tekoče podlage. (Cena: 4,69€)

Tako, to so essence in Catrice jesenske novosti, ki sem jih za enkrat uspela preizkusiti. Katera me je najbolj navdušila? Brez pomisleka izberem essence plato za obraz in oči rain or shine. Zakaj? Ker gre za popoln paket, čudovita embalaža, priložen aplikator, priročno ogledalce in čudovita senčila, ki so me resnično vrgla na zadnjico. O tem, da se v paleti nahajata še osvetljevalec, transparentni puder in recimo mu "večstransko rjavo senčilo", sploh ni potrebno izgubljati besed! Zadetek v polno. Če podelim še nagrado za drugo in tretje mesto, pripadata Catrice šminki ultimate matt in essence senčilu za oči metal shock.

Kateri so tvoji najljubši produkti essence in Catrice jesenske prenove? Si že preizkusila katerega izmed njih? Vesela bom tvojega komentarja.

Še več zanimivih vsebin

0 komentarji: