Decembrski sladkorčki iz essence, Catrice in L.O.V

14:50 Nina - GlowToGo.eu Blog 0


Tokrat te bo objava popeljala malo nazaj, no v resnici v lansko leto in sicer bom pisala o izdelkih treh sestrskih znamk essence, Catrice in L.O.V, ki so me razveselile v decembru. Na kup sem zbrala izdelke, ki so me navdušili ali pa se mi zdijo dovolj zanimivi in posebni. Catrice in essence izdelki izhajajo iz decembrskih omejenih kolekcij, ki sem jih te dni še zasledila v drogerijah. Izdelki znamke L.O.V pa so iz rednega progama, ki se je decembra končno vrnil v Slovenijo.

essence paleta senčil - jingle all the way

Paleta iz omejene kolekcije ho! ho! ho! je postala pravi hit. Stavim, da si že kar nekajkrat prebrala, da je to najboljša paleta, kar so jih kdaj naredili pri essence in kako enostavno bi jo bilo, če nebi videli potiska na embalaži, zamenjati s kakšno skoraj desetkrat dražjo paleto. Embalaža res ni nič posebnega in niti slučajno ne napoveduje tega, kar se skriva v notranjosti. Karton s potiskom sicer simpatičnih belih in srebrnih zvezdic ter snežink in pohvalno zapiranje na magnet, ne naredijo pretiranega vtisa, čeprav moram reči, da mi je minimalističen dizajn na ta način precej bolj všeč kot klasična plastika, ki smo jo sicer vajeni pri tej znamki. Paleta zajema predvsem rjavkaste, rdečkaste in vijolične odtenke, en odtenek v barvi šampanjca in odtenek, ki je ob mat, šimrastih in metalik zaključkih ostalih senčil čisto presenečenje - senčilo sestavljeno iz samih bleščic.

Senčila so sicer po teksturi precej različna, najmehkejša so tista z metalnim zaključkom, najtrše pa je logično bleščeče senčilo. A tekstura v tej paleti ne vpliva na pigmentacijo, saj so prav vsa noro pigmentirana. Brez truda s prstom (tak nanos priporočam za bleščice in metalik odtenke) ali čopičem (tako se lepše nanašajo mat in šimrasti odtenki) z enim potegom zajameš dovolj senčila za nanos na veko in tudi zabrisovanje ne predstavlja težav. Čopič je potrebno pred nanosom malenkost otresti, sicer se senčila lahko rahlo vsipajo, pri nanosu s prsti pa teh sitnosti ni. Edina težava zna bit nanos bleščičastega senčila, ki ga je malce težje nanašati zelo natančno, še precej težje pa odstraniti.

Obstojnost senčil je sicer precej dobra, s primerjem bodo preko celega dne le malenkost obledela, brez morda malo bolj, kljub temu pa bodo konec dneva še vedno vidna in to ne nabrana v gubo, saj so jih tega očitno uspešno odvadili. Omeniti moram še, da se bleščeče senčilo po nanosu iz veke skoraj ne premakne (sploh če ga po koncu ličenja poškropiš s fiksatorjem), dokler ga ne začnemo odstranjevati, potem pa lahko računamo na nekaj bleščečih dni (bleščice namreč niso izbirčne in če jih spodite iz vek, se brez težav vselijo na nos, lica, brado, če je treba tudi roke ali dekolte, samo da lahko ostanejo na koži).

Makeup je ustvarjen s senčili iz palete essence - jingle all the vay, L.O.V osvetljevalcem in primerjem za trepalnice ter Catrice tekočo šminko.
Catrice bleščeča tekoča šminka - Voltage

Tekoča šminka iz omejene kolekcije Glitter Storm je še en izdelek, ki me je pozitivno presenetil (pa ne le z embalažo oziroma pokrovčkom, ki je res wau!). Odtenek Voltage je namreč prijetna mešanica nežnega, a še vedno opaznega metalik rjavo rozastega odtenka in kupa drobnih bleščic, ki oddajajo roza lesk. Ob dodatnem drgnjenju in stiskanju ustnic skupaj, se intenzivnost sijaja optično poudari, a meni je bolj všeč videz, ki ga dosežemo z običajnim nanosom. Tekstura ni niti gosta, niti izjemno tekoča, lahko bi rekla da je ravno pravšnja, da se lepo nanaša in ne razliva čez rob ustnic. Pigmentiranost je v redu, čeprav bo za enakomeren videz potrebno šminko na nekaterih mestih nanesti v dveh plasteh, kar pa ne zahteva veliko časa ali potrpežljivosti, saj je aplikator dovolj natančen za to nalogo.



Šminka se sicer na ustnicah posuši in na njih posledično preživi kar nekaj časa. Kavicam, sokovom in manjšim prigrizkom bo kljubovala brez težav, po večjih obrokih pa bo nanos potrebno nekoliko osvežiti. Če bodo tvoje ustnice bolj kot ne mirovale, lahko šminko brez težav odmisliš za 4 do 5 ur. Ker gre za klasično formulo "mat tekočih šmink" bo nekoliko izsušila ustnice, ne pusti pa pretiranega nelagodnega občutka "zategovanja", ki je včasih pri tovrstnih šminkah lahko problem. Naj omenim še, da ima šminka precej izrazit, sladek vonj, ki pa meni ni moteč in izzveni po kakšnih 15 ali 20 minutah nošenja.

Od spodaj navzgor si sledijo swatchi izdelkov: Catrice tekoči eyeliner - Eclectic Liliac, Catrice tekoča šminka - Voltage, L.O.V senčilo Magnetic Loose EYEttraction- METALfusion in L.O.V osvetlitvene kapljice LOVglow - Sunlight Glow.

Catrice tekoči eyeliner - Eclectic Lilac

Še en izdelek iz kolekcije Glitter Storm, ki je sicer zelo zanimiv in ima precejšen potencial, a me je s samo izvedbo malenkost razočara. A za vse se najde rešitev, zato začnimo na začetku. Eyeliner v duocrome barvni kombinaciji z mornarsko modrimi in vijoličnimi bleščicami v embalaži izgleda popolno. Simpatična embalaža z zlatim pokrovčkom napoveduje odličen produkt, ki pa žal razočara pri nanosu. Na roki pri swatchanju izgleda odlično, pri nanašanju na veko pa postane premalo pigmentiran in se obnaša, kot da si ne želi biti tam. Nanos je na nekaterih delih precej prozoren, ponekod pa se veke sploh ne prime, kar je zanimivo, saj tekstura ni nič drugačna kot smo jih vajeni pri eyelinerjih, ki takih težav nimajo. Vse skupaj se nekoliko izboljša, če aplikatorja ne vlečemo po veki, pač pa ga v ravni liniji le pritiskamo ob kožo, a rezultat še vedno ni tak kot bi si ga želeli, produkt se začne razlivati v gube, seveda pa na ta račun trpi natančnost nanosa.

Trik, ki ga pri tem odtenku lahko uspešno uporabimo je nanos črnega ali modrega svinčnika oziroma kakšnega zelo obstojenga eyelinerja kot osnove, ki ji sledi nanos tega produkta, saj se v tem primeru lepše in enakomernejše nanese, barva pa je takšna, kot smo jo pričakovali že takoj. Tudi obstojnost ni nič posebnega, pravzaprav se produkt, ki se na koži sicer posuši, kar hitro neenakomerno odlušči iz kože (razen kadar ga nanašamo preko drugega eyelinerja ali svinčnika, takrat se obnaša precej bolj vzorno). Rekla bi, da slaba pigmentiranost in neobstojnost nista značilni za formule Catrice eyelinerjev, ki so bile v preteklosti že veliko boljše in bi jih z lahkoto uporabili kot osnovo temu eyelinerju. Gre torej za zanimiv produkt, s čudovitim, glamuroznim odtenkom, ki lahko naredi makeup izstopajoč, vendar se je potrebno kar precej potruditi, da je rezultat tak, kot bi si ga želeli in ga pričakovali brez pretiranega truda.

Na fotografiji sem poskusila prikazati, kako prozoren je eyeliner, če ga nanesemo brez podlage in kako čudovito izgleda ob nanosu preko črnega svinčnika. 
L.O.V senčilo Magnetic Loose EYEttraction- METALfusion

Izdelek o katerem sem nekoč že pisala, a še vedno spada med moja najbolj priljubljena enojna senčila. Tokrat sem preizkušala nov odtenek METALfusion, ki je v taupe metalik barvi, za katero bi rekla, da je precej bolj uporabna od divje modre, ki sem jo preizkušala prvič, ko sem se srečala s temi senčili. Gre za magnetno senčilo, kar pomeni, da se drobci vsakič ko ga pretresemo enakomerno razporedijo po valoviti površini. Pri senčilu mi je najbolj všeč, da omogoča nanos tako s suhim kot mokrim čopičem, kar doseže popolnoma različen učinek. 

Nanos s prstom ali suhim čopičem ustvari odlično pigmentiran, a nekoliko nežnejši metalik učinek, primeren predvsem za dnevno ličenje ali nežnejše zaključke. Ko izdelek zajamemo z mokrim čopičem, se intenzivnost poveča, prav tako pa se poudari tudi odseven efekt, ki že skoraj spominja na folijo. Izdelek se enostavno zabrisuje in je zelo obstojen. Da boš cel dan brez skrbi, ti pri suhem nanosu priporočam uporabo primerja, pri mokrem nanosu pa to ne bo potrebno.

Na levi fotografiji je L.O.V senčilo Magnetic Loose EYEttraction - METALfusion nanešeno s suhim, na desni pa z mokrim čopičem. Razlike v odsevu, ki je zelo opazna v živo mi nekako ni uspelo najbolje ujeti, lahko pa ti zagotovim, da je v živo precej opaznejša.

L.O.V osvetlitvene kapljice LOVglow - Sunlight Glow

Tole je definitivno izdelek, ki navduši že z embalažo. Čudovita steklenička z zlatim potiskom, skozi katero se vidi zlato lesketajoč tekoči osvetljevalec in elegantna kapalka, ki omogoča enostaven nanos. Vsebina je prav tako navdušujoča, zlata tekočina se namreč lahko uporablja na številne načine. Vmešamo jo lahko v dnevno kremo, primer ali podlago, da koži doda malenkost naravnega sijaja. A sama jo veliko raje uporabljam kar kot osvetljevalec in jo samostojno nanesem nad ličnico, pod spodnji rob obrvi, nad ustnico in v kotičke očesa. Prebrala sem kar nekaj kritik, da naj bi osvetljevalec uničil oziroma razpackal tekočo podlago pod njim, kar pa se meni ni zgodilo. Prav tako se mi zdi, da se pri uporabi kot tekoči osvetljevalec zelo lepo zabriše, je pa to najbolje početi s tapkanjem z blazinicami prstov, sicer bo učinek precej neopazen. Všeč mi je, da se lepo plasti in čeprav ni ekstremno sijoč in opazen, se da tudi z njim kar malo pretiravati, a na način, da na koži ni vidnega debelega sloja ali grdega nanosa. Obstojnost se mi zdi za osvetljevalec kar dobra, saj se na obrazu lepo obdrži kar nekaj ur. Lesk bo težko zdržal preko celega dne, a ker je embalaža tako lepa, tudi ponovitev nanosa ni takšna muka. Kapalka, ki naj bi omogočala natančno doziranje in enostavno mešanje, če osvetljevalec dodajamo drugim izdelkom, ni tako zelo funkcionalna, kot se zdi na prvi pogled in včasih več kot nekaj kapljic produkta nikakor ne dobiš ven z enim stiskom. Pa čeprav ga je v embalaži še dovolj (vsaj upam, da ga po nekaj nanosih še ni zmanjkalo).

L.O.V RoyaLASH Superior Strength & Volume Lash Primer

Oceno tega izdelka moram začeti z anekdoto. Veš ko se ti zelo, zelo mudi in nimaš časa za pretirano ličenje, zato si na hitro naneseš maskaro, malo zapolniš obrvi in na ustnice naneseš nežno šminko? No, hitela sem z osnovnim ličenjem ter pograbila novo maskaro, ki je v ličnem paketku skupaj s čudovito izpisano voščilnico in v družbi še nekaj L.O.V izdelkov, ta dan prispela v moj nabiralnik. Ker sem se med urejanjem še napol oblačila in obuvala, skoraj nebi opazila, da so moje trepalnice bele in da izgledam kot Božiček, oziroma če smo iskreni, njegov zmrznjeni škrat. In tako sem spoznala primer za trepalnice.

Kaj mi bo primer za trepalnice boste rekle. Priznam, tudi jaz nisem bila ravno navdušena nad še enim dodatnim izdelkom za trepalnice, ki ga je nujno potrebno uporabljati skupaj z maskaro, a moram kljub vsemu priznati, da služi svojemu namenu. V mojih rokah se gotovo ne znajde vsak dan in čeprav v 30 dneh obljublja do trikrat temnejše, polnejše in gostejše trepalnice, ga tako pogosto, da bi lahko preverila to trditev, ne uporabljam.

Rekla bi, da je primer lahko uporaben, ko želimo narediti vtis, poudariti trepalnice, jih lepše privihati in narediti polnejše. V takem primeru res deluje in učinek je precej opazen, so pa trepalnice lahko malenkost bolj zlepljene. Sama problem vidim v tem, ker bi bila za prekrivanje idealna bolj suha maskara, ki pa bele barve ne uspe prekriti. Ko uporabimo bolj mokro formulo maskare, pa ta trepalnice kar hitro zlepi skupaj. Po tem, ko sem naredila spodnjo fotografijo, sem ugotovila, da se trepalnice precej manj lepijo, če med nanosom primerja in maskare mine vsaj 5 minut! Primer bi ti priporočala tudi v primeru, da uporabljaš maskare, ki niso črne barve. Barvne maskare namreč na beli podlagi pridejo precej lepše do izraza, zato je to odličen trik, da jih še nekoliko poudariš.

Na levi fotografiji nosim maskaro, na sredinski je nanos LOV RoyaLASH Superior Strength & Volume Lash Primerja, na desni pa je preko primerja nanešena še maskara.
Tako, to si izdelki iz družinice  essence, Catrice in L.O.V, ki so v decembru pritegnili mojo pozornost. Povem naj še, da sem preizkusila tudi L.O.V LOVlicious caring volume gloss, ki je izredno bogat in kremen, ne pretirano lepljiv (a dovolj, da k sebi prikliče lase) ter lepo prekriven in dobro pigmentiran. Ker nisem ljubiteljica glossov in ker je občutek las prilepljenih na ustnice eden tistih, ki jih res sovražim, sem mu našla dom, kjer bo bolj cenjen. Če pa imaš lip glosse rada, ti lahko povem, da ga ocenjujejo kot zelo spodobnega.

Favoriti? Težko jih izberem, gotovo essence paleta in L.O.V senčilo za veke, nato pa sledita Catrice tekoča šminka in L.O.V osvetljevalec, ki mi pogosto prideta prav in ju rada uporabljam. L.O.V primer za trepalnice je prav tako zanimiv izdelek, ki pa ne pride preveč v poštev za vsakdanje ličenje, saj tisti dve minuti, ki mi ju vzame raje prespim, prav tako pa nekoliko preveč glamurozno z njim izgledajo tudi trepalnice. Je pa vseeno zanimiv izdelek in vesela sem, da se nahaja v moji zbirki, vsake toliko pride zelo prav. Ostane še Catrice tekoči eyeliner, izdelek, ki se ga s kupom zapletov sicer da spraviti na veko, a ne tako preprosto, kot bi to pričakovala. Če si se zares zaljubila v odtenek oziroma če se ti ljubi ukvarjati z njegovimi muhami, potem si ga privošči, v nasprotnem primeru pa ne boš imela težke naloge, če poiščeš kaj boljšega (a verjetno ne tako lepega in bleščečega).

Pa ti? Si že preizkusila katerega izmed omenjenih izdelkov? Te kateri še posebej mika? Vesela bom tvojega komentarja.



Še več zanimivih vsebin

0 komentarji: