Spopad: essence in Catrice jesenske novosti

00:45 Nina - GlowToGo.eu Blog 0


Poletje se je poslovilo in čeprav me hitra sprememba temperature, krajši dnevi in debelejša oblačila za enkrat prav nič ne navdušujejo, je jesen prinesla kup stvari, ki se jih jih veselim. Na lepotnem področju so to gotovo novosti, ki jih znamke izdajajo po malo bolj ležernem poletju. Tokrat ti predstavljam kup novosti iz essence in Catrice, njihove ocene in spopad primerljivih izdelkov obeh znamk.

essence paleta too glam to give a damn vs. Catrice paleta The Gliiterizer Mix n’ match: Glitter Is My Favourite Colour

Dve paleti senčil, pakirani v simpatični kartonasti embalaži. Paleta Catrice vsebuje 6 senčil - mat in biserno bazo, štiri sijoča senčila ter holografski in sijoč "top coat" zaključek. Essence paleta vsebuje osem senčil z mat in sijočimi zaključki ter rdečilo. Senčila so v Catrice paleti enako velika, medtem ko so pri essence razporejena v različnih velikostih. Essence paletka ima priloženo ogledalce, ki je zelo ozko, zato si z  njim težko kaj pretirano pomagaš.

Pigmentiranost Catrice palete je precej dobra, medtem ko so odtenki v essence paleti pigmentirani precej različno - tisti s sijočim zaključkom precej dobro, mat odtenki pa veliko slabše. Pri nanosu na veke se mi zdi, da so senčila iz Catrice paletke veliko intenzivnejša, mehkejša pa je tudi njihova tekstura. Vsa senčila se lepo zabrisujejo, le intenzivnost je iz večine essencevih odtenkov precej težje izvabiti. Senčila z essence palete se nekoliko bolj prašijo in posipajo, se pa na licih znajde tudi kakšna bleščica senčil iz Catrice palete, sploh če jo nanašate s čopičem. Obstojnost Catrice senčil je zaradi bolj intenzivne barve daljša, sploh z uporabo primerja zdržijo preko celega dne. Essence senčila ob uporabi primerja prav tako zdržijo cel dan, a le tista z bleščečim zaključkom in dobro pigmentiranostjo, mat senčila se iz veke izbrišejo že v nekaj urah.

Zmagovalna paleta je po moji oceni vsekakor Catrice, čeprav so nekateri odtenki v essence paleti zares lepi in uporabi, ta kot celota nekako ne funkcionira.

Catrice The little one volume maskara vs. essence i need a miracle maskara

Naslednji dvoboj je potekal med maskarama, ki si skoraj nebi mogli biti bolj različni. Essence maskara s precej klasično, plastično embalažo ima veliko ukrivljeni krtačko, ki obljublja, da se ovije okoli trepalnic ter jim da volumen in dolžino. Catrice maskara je nekoliko bolj prefinjena, z videzom usnja in gumjasto krtačko s krajšimi ščetinami v obliki elipse, ki obljublja volumen in ločene trepalnice. Obe maskari sta črni, tista iz Catrice pa je tudi vodoodporna.

Kategorija v kateri zelo težko izberem zmagovalni izdelek. Kljub temu, da sta maskari popolnoma različni, obe dosežeta zelo lep učinek na mojih trepalnicah. Morda Catrice maskara pričara malo večji volumen, medtem ko so z essence maskaro moje trepalnice malenkost daljše. Nobena izmed njiju ne zlepi trepalnic in ko sem ju istočasno nosila vsako na svojem očesu, je bilo razliko precej težko opaziti. Prednost Catrice maskare je nekoliko boljša obstojnost, saj je vodoodporna, kar pa pomeni tudi malo težje odstranjevanje. To ne pomeni, da se essence maskara odlaga na veko ali pod oči, "panda efekta" z nobeno od njiju nisem doživela, jok pa bo vseeno malo bolj brezskrben s Catrice maskaro. Nanos esence maskare je nekoliko enostavnejši, saj krtačka lepše zajame produkt, pri Catrice se lahko hitro zgodi, da prevelika količina "zapacka" tvoje trepalnice in rešitev je le odstranjevanje in ponavljanje postopka. Krtačko maskare zato pred nanosom čimbolj očisti odvečnega produkta (predvsem tistega na koncu krtačke).

essence prime+ studio mattifying + pore minimizing primer vs. Catrice Prime and Fine Poreless blur primer

Dva primerja, ki obljubljata lepšo in bolj gladko kožo brez vidnih por. Essence primer vsebuje črno glino, ki čisti in matira, namenjen pa je predvsem mladi koži. Catrice primer prav tako obljublja manj vidne pore, gladko kožo, pripravljeno za nanos ličil, ki jim podaljša obstojnost. Temen primer iz essence se pri nanosu na kožo lahko, sploh če malo presežeš idealno količino, hitro začne svaljkati, zato ga je pred nanosom podlage potrebno dobro utreti. Na koži ne pušča občutka teže, nekoliko zapolni pore in nepravilnosti, a se kljub vsemu puder po nekaj časa začne nabirati na bolj suhih predelih obraza in kakšni s primerjem zapolnjeni nepravilnosti. Catrice primer ob nanosu na koži pusti svilnato teksturo, ki je zelo prijetna in gladka. Pore zapolni in skrije, puder pa se preko njega nanaša zelo lepo in pridobi na obstojnosti. Pri nanosu porabiš zelo malo produkta, saj že minimalen nanos preko kože ustvari svilnat film, pretiran nanos pa se hitro začne svaljkati po obrazu. Kljub temu, da essence primer na mladi koži brez večjih nepravilnosti verjetno deluje povsem spodobno, je zmagovalec vsekakor Catrice primer, ki kožo ob enem naredi gladko in podaljša obstojnost ličil.

essence tekoča podlaga #insta perfect in essence korektor camouflage+ matt

Tekoča podlaga o kateri se je kar precej govorilo, saj gre za vodoodporno mat podlago, ki je za zelo ugodno ceno na voljo v kar devetih odtenkih. V resnici podlaga ni tako mat, kot obljublja njeno ime, a kljub temu na koži ustvari lep, naraven srednje prekriven sloj. Podlago je sicer mogoče tudi plastiti,  a se najbolje obnese v enem samem sloju, saj tako izenači ten kože in nežno zakrije nepravilnosti. Ker se zelo lepo nanaša, izgleda naravno in je med nošenjem skoraj ne čutiš. Odtenek 10 bo verjetno navdušil tudi Sneguljčice, meni je namreč odtenek 30 še kar malenkost presvetel, zato bo z njim treba počakati na zimo. Obstojnost je z uporabo primerja (z obema prej omenjenima se zelo lepo nosi) kar nekaj ur, potem pa začne na najbolj izpostavljenih delih rahlo in enakomerno izginjati s kože. Kože niti malo ne zateguje in tudi v gube se ne useda pretirano. Podlago ti glede na ceno definitivno priporočam, saj je zelo dobra rešitev lahko in naravno dnevno ličenje.

Korektor je vodoodporen izdelek z mat zaključkom, ki obljublja celo prekrivanje tattoojev. Sama tega nisem preizkušala, se pa precej dobro obnese pri prekrivanju temnih podočnjakov. Aplikator ima zanimivo ovalno obliko in omogoča zajem precejšne količine produkta. Formula je kremna, a ne pretirano gosta in se zelo lepo zabrisuje. Ker se kar hitro posuši in usede, je potrebno biti pri zabrisovanju kar hiter. Zaključek je srednje mat, kar pomeni da se ne sveti, vendar ne izgleda kot nenaravna "fasada". Prekrivnost je srednja, a se zelo lepo plasti,  tako da lahko na temne podočnjake, močnejšo rdečico ali večje nepravilnosti brez težav naneseš dodaten sloj. Obstojnost je dobra, saj svoje delo opravlja preko celega dneva. Če imaš suho kožo ti predlagam previdnost oz. priporočam, da raje preizkusiš verzijo "healthy glow", saj se mat produkt lahko hitro oprime suhih delcev kože. Glede na ceno je produkt presegel moja pričakovanja in ti ga definitivno priporočam.

Od spodaj navzgor si sledijo: essence korektor camouflage+ matt (odtenek 20); essnece podlaga #insta perfect (odtenek 30); essence tekoča šminka colour boost mad about matte (odtenek 08 - partner in crime in 05 - mad matters); Catrice senčilo v stiku Stix (odtenek 010 Satinfaction)

essence tekoča šminka colour boost mad about matte

Ko sem že mislila, da je zmanjkalo produktov, ki me lahko zares navdušijo, sem odkrila essence mat tekoče šminke. Najraje bi pokupila vse odtenke, saj je vseh 10 res čudovitih in raznolikih. Svoj izbor sem sicer za enkrat omejila na dva odtenka, ki sta me najbolj odčarala, a prepričana sem, da ne bo ostalo le pri njiju. Tekstura šminke je kremna, lepo mazljiva in prekrivna, aplikator pa je zelo natančen, a kljub temu zajame dovolj produkta, da zadostuje že en sam nanos. Šminka se posuši v mat zaključek, vendar ustnic ne zateguje ali izsuši tako zelo, kot večina tovrstnih šmink. Obstojnost je precej odvisna od odtenka, oranžni odtenek namreč iz ustnic začne bledeti hitreje kot temnejši odtenek. Ta se na ustnicah brez težav obdrži kar nekaj ur, preživi malico, kavo in tudi kakšen poljubček, z manjšimi popravki pa na ustnicah ostane preko celega dne. Odličen produkt za neverjetno ceno, ki sem ga za svojo dnevno rutino iskala zelo dolgo.

Catrice senčilo v stiku Stix

Senčila v stiku sicer niso med mojimi najljubšimi produkti, a priznati moram, da me je izdelek od Catrice kar malo presenetil. Gre za stik v trikotni obliki, ki se lepo nanaša in brez težav drsi po veki. Primeren je predvsem za zelo hiter nanos, odtenek 01 Satinfaction pa je zaradi bleščeče šampanjec barve tudi zelo uporaben kot osvetljevalec za kotiček očesa in pod obrvjo. Verjetno bi se kot senčilo bolje obnesel kateri izmed ostalih devetih odtenkov, saj je omenjeni najsvetlejši in uporaben za popolnoma diskretno ličenje, zjutraj, ko se mi zelo mudi v službo naprimer. Obstojnost je zadovoljiva, verjetno pa je precej odvisno od odtenka. Satinfaction se z uporabo primerja obdrži nekaj ur, nato pa začne počasi izginjati in za seboj pusti le nežen sijaj. Izdelek ti priporočam, če imaš rada senčila v stiku, sama vseeno nekako raje denar investiram v kakšno paleto.

Maskara za obrvi Brow Colorist Semi-Permanent

Maskara za obrvi je še ena v vrsti izdelkov, ki so postali stalnica moje dnevne rutine ličenja. Gre za obarvan gel, ki vsebuje vlakna in ima na obrveh učinek črnila. S časom naj bi postopno obarval obrvi in jih tako ustvaril na videz naravno gostejše. Pri maskari mi je všeč majhna, natančna krtačka, s katero brez truda počešeš obrvi, nanje pa z njo naneseš ravno pravšnjo količino gela, da so lepo obarvane in obstanejo na mestu. Sama imam srednji odtenek od treh - 02 medium. Maskaro ti vsekakor priporočam za dnevno ličenje, ko želiš, da obrvi izgledajo naravno a urejeno, hkrati pa  jim ne želiš posvečati več kot le nekaj sekund.

Catrice laka za nohte #peeloff glam Easy To Remove Effect in essence lak za nohte cosmic lights

Imaš rada bleščice na nohtih? Jaz tudi, ampak odstranjevanje je ponavadi takšna nočna mora, da tovrstne lake po hitrem postopku preskočim. In očitno nisem edina, saj je Catrice pri novi liniji lakov očitno mislil na nas. Lak za nohte z beščicami, ki se nanese kot običajen lak za nohte, nato pa brez težav v enem kosu odlepi z nohta, brez odstranjevalca. Noro! Najprej sem bila prepričana, da bo obstojnost zaradi "peeloff" efekta zelo slaba, pa nikakor ni tako, preden se lak iz nohtov odlepila, je minilo šest dni in razen nekaj odškrtnjenih kotičkov, za katere krivim svojo nerodnost, je bil nanos brezhiben. Za bolj izčrpno oceno laka ti priporočam skok k Mateji, ki je zapisala in slikovno ponazorila vse, kar moraš vedeti. Na voljo je 8 čudovitih bleščečih odtenkov in jaz ti izdelek definitivno priporočam. Na fotografiji najdeš še essence lak za nohte cosmic lights, ki vsebuje holografske delce in se na svetlobi spreminja. Gre za klasičen lak za nohte, ki se na nohtih obdrži nekje 4 dni, najdeš pa ga v 6. odtenkih.

Iz leve proti desni: Catrice laka za nohte #peeloff glam Easy To Remove Effect - odtenka 03 When In Doubt Just Add Glitter in 01 Stress Does Not Go Well With My Polish in essence lak za nohte cosmic lights v odtenku 01 welcome to the universe.

Tako, predstavila sem ti vse essence in Catrice novosti, ki sem jih do danes uspela preizkusiti. Vsekakor ti priporočam essence mat tekoče šminke, Catrice peel off lak za nohte, prav tako pa ne boš zgrešila niti z Catrice maskaro za obrvi in primerjem ali essence tekočim pudrom in korektorjem.

Levi makeup je ustvarjen s Catrice produkti: paleto, primerjem, maskaro in senčilom v stiku, med tem, ko sem na desnem delu uporabila essence paleto, primer in maskaro. Na obeh fotografijh nosim essence puder, korekotr, tekočp šminko in Catrice maskaro za obrvi.

Pa ti? Sta te stojali z Catrice in Essence novostmi že premamila? Mi priporočaš še kakšen produkt in katere si že preizkusila sama? Vesela bom tvojega komentarja.



Še več zanimivih vsebin

0 komentarji: