Summer happy place

23:59 Nina - GlowToGo.eu Blog 2


Verjamem, da med vami skoraj ni nikogar, ki ne pozna Planšarskega jezera in čudovite okolice Jezerskega. Lepa destinacija za izlet, pohodniške ture ali hlajenje v prijetni gorski klimi je priljubljena izletna točka številnih domačinov in tujcev. Velika večina pa jih ne ve, da se pred vzponom po ovinkasti cesti, ki se vleče skoraj v neskončnost, peljejo mimo jezera, ki je precej toplejše, prav tako lepo in primerno za plavanje in druge športne aktivnosti. Jezero Črnava postaja moj najljubši kraj za pobeg v naravo.

Majhno akumulacijsko jezero v kraju Preddvor je od Kranja oddaljeno približno 15 minut vožnje in predstavlja pravo malo oazo miru in sprostitve. Voda je sicer primerna za kopanje, a sama po njem najraje plujem na SUPu.

Zakaj na SUP?

Na jezeru Črnava si SUPa za enkrat ne moreš sposoditi, če pa imaš svojega, ti jezero toplo priporočam za veslanje.

  • ♥ Med vožnjo po jezeru lahko opazuješ jadralne padalce, ki svoj spust iz Krvavca zaključijo na jasi ob jezeru. 
  •  Sama obožujem pogled na dno jezera, prekrit z rastjem, ki me spominja na mala borova drevesa.
  • ♥ Voda je čista in precej topla, zato se v njej brez težav osvežiš, če ti bo vroče.
  • ♥ Jezero res ni pretirano veliko, ga pa zato lahko večkrat obkrožiš.
  • ♥ Jezero je sicer pretočno, a je voda zelo mirna, zato je veslanje ali le posedanje na SUPu pravi užitek.
  • ♥ Če si zaželiš kavice ali prigrizka, se ob jezeru nahaja hotel. 
  • ♥ Okoli jezera vodi sprehajalna pot, naravne sence je na pretek, če pa se želiš nastaviti soncu, ga brez težav najdeš na jasi.
  • ♥ SUP je super trening, telovadba ali rekreacija. Med veslanjem delujejo številne mišične skupine, prav tako pa si na njem izboljšuješ ravnotežje.


Nisi navdušena nad veslanjem po jezeru? Nič hudega, jezero lahko vseeno obiščeš iz številnih drugih razlogov:

  • ♥ Ob jezeru je Mala gozdna učna pot, ki ob lepem sprehodu ponuja številne zanimive in poučne točke, med njimi tudi slavne preddvorske sekvoje.
  • ♥ Jezero je idealno za kopanje, saj je voda prijetno topla, vstop v jezero pa je možen na številnih mestih - ponekod je globina jezera precej nizka in zato primerna za otroke. Dno jezera je mešanica kamenčkov ob obali in zanimivega rastja v sredini jezera, zato ni nobene nevarnosti, da bi se porezala.
  • ♥ Za željne adrenalina je skok v jezero možen na večjih in manjših "tarzan" gugalnicah.
  • ♥ Pozimi se jezero spremeni v naravno drsališče


Kakšne kopalke nosim?

Verjetno so ti simpatični mucki padli v oči. Kopalke iz fotografij sem naročila na spletni  strani Dresslily in pričakovala izdelek slabe kakovosti, s precej premajhnimi košaricami. Pa so me presenetili in priznati moram, da so kopalke precej kakovostne oz. vsaj primerljive s kopalkami iz trgovin kot so New Yorker, H&M, C&A, itd. Velikost je dejansko takšna, kot je zapisano na spletni strani, kar se pri trgovinah tega kova zgodi precej redko. 

Kopalke so prikupne, noro udobne in priznati moram, da so v trenutku zlezle na mesto naj kopalk te sezone. Visok pas, detajli na spodnjem delu kopalk in simpatična mucka z ušeski na zgornjem delu, kličejo po pozornosti in komentarjih. 

Jezero Črnava je moj kotiček, kamor lahko pobegnem za cel dan, uro ali dve, eno dopoldne ali popoldne... v vseh letnih časih ima svoje čare, a gotovo ga imam najraje poleti. SUP, kopalke in brisača so postali stalnica in zelo vesela sem, da živim blizu tako lepega kotička Slovenije, ki ponuja vse potrebno za meni najljubše aktivno preživljanje vročih dni.

Na fotografijah nosim kopalke, majico in uhančke iz spletne trgovine Dresslily - če te zanima jih najdeš na spodnjih povezavah:

Kopalke - klik
Majica - klik
Uhani - klik

Za 10% popust na celotni Dresslily nakup lahko uporabiš kodo: DLTina.

Pa ti? Si že obiskala jezero Črnava? Imaš zame še kakšen podoben kotiček, kjer lahko vroče dni preživljam na, ob in v vodi? Vesela bom tvojega komentarja.




Še več zanimivih vsebin

2 komentarja:

  1. Uuu, tole pa izgleda zanimivo! Zdaj, ko sem ugotovila, da znam supat, iščem lepe kočitke za to ;) Če ne prej, pa za drugo leto!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ajda, definitivno ti priporočam, da se oglasiš v naših koncih. Črnava je za enkrat še pravi SUP raj. :) ❤

      Izbriši