Katere essence in Catrice novosti prinaša letošnja jesen?

21:44 Nina - GlowToGo.eu Blog 0


Tako kot babice in dedki vsako jutro komaj čakajo na poštarja s katalogi iz Mercatorja, s takšnim veseljem si sama ogledam prihajajoče novosti znamk essence in Catrice. Res da imajo dedki in babice s katalogi več sreče, saj izhajajo precej bolj pogosto, a prepričana sem da svoje pogledam s povsem enako natančnostjo. In priznam, včasih si celo napišem nakupovalni seznam. V tej objavi ti pokažem nekaj novosti, ki so jih pri sestrskih podjetjih pripravili za jesen in zimo.



Preden si ogledamo izdelke, naj ti zaupam zakaj tako zelo rada spremljam novosti omenjenih znamk. Verjetno si že opazila kolekcijo s paletam in čopičem Dineyevih princes, ki je nastala v sodelovanju z essence? Pa vse novosti in inovativne rešitve, ki poskrbijo za dostopne a trendovske izdelke vsakega letnega časa? Res, da niso vsi izdelki zadetek v polno, a veliko oziroma bolje rečeno vedno več jih je. Če malo pobrskaš po blogih in vlogih ter v trgovini poswatchaš izdelek ali dva, lahko domov odneseš kup kakovostnih izdelkov za smešno ceno. win-win

Catrice Luminice glow paleta

Paleta spada v kategorijo Visual wow & effects, ki v Catrice katalogu označuje izdelke s kristalnim sijajem, ki so najgloblje v "vreči trikov" s katerimi lahko izstopamo. Precej drzna predstavitev, a reči moram, da jo ta paleta precej dobro upraviči. Vsebuje tri osvetljevalce - prvi je zelo nežen, svetel in satenast, drugi je čudovit, intenziven in sijoč, brez da bi vseboval preveč bleščic. Je nekakšen šampanjast odtenek, ki ni preveč rumen, niti ne holografsko nenaraven. Tretji odtenek je nekoliko temnejši, že skoraj v barvi nežnega bronzerja, a je za to preveč svetleč. Pri nanosu ne zgleda vsiljivo, zato verjamem, da bo za poletje ob malo bolj zagoreli koži odlična izbira. 

Sama prvega osvetljevalca ne uporabljam pogosto, saj se mi zdi premalo opazen. Primeren bi bil za res nežno ličenje ali poudarjanje predelov obraza, kjer si želimo le minimalen sijaj. Drugi odtenek iz poličke v kopalnici izrinil vse dosedanje osvetljevalce in skoraj ne mine dan, da ga nebi uporabila. Tretji, najtemnejši odtenek mi je zelo všeč, a še čakam na primeren trenutek za nošenje in na toplejšo sezono, ko se bo njegov svetlejši brat verjetno že izselil iz palete. Naj povem, da so odtenki sicer zelo lepo pigmentirani in da me je presenetila tudi njihova obstojnost, ki je za osvetljevalce zelo dobra. Še ena stvar, ki mi je všeč je, da se zelo lepo nanašajo in zabrisujejo tako, da izgledajo naravno. Tekstura ni pretrda in ne premehka, zato s prašenjem ali drobljenjem ni večjih težav.

Pozabila sem še na embalažo, ki je kartonasta, vizualno čudovita, vsebuje pa tudi majhno priročno ogledalce. Paleti bi skoraj lahko že rekla modni dodatek. 

Catrice Demi Matt šminka 

Tole je ena najlepših šmink v moji zbirki. Ne le, da mi je všeč čisto klasična črna embalaža s črnim napisom in strogimi robovi, ampak mi je noro všeč površina šminke, ki je kot da bi bila sestavljena iz kupa nežnih mat delcev. Formula te izredno lahke in lepo mazljive šminke je obogatene z avokadovim in olivnim olje, ki ustnice med nošenjem dodatno negujeta. Meni je všeč njena pigmentacija, saj se nanaša enostavno kot balzam za ustnice, med nošenjem je ne čutiš, saj je zelo lahka in kremna, a popolno prekrivnost doseže že z enim nanosom. Nekoliko me moti njen vonj, ki je sicer sladek, a kljub temu da me po večini podobni vonji ne motijo, mi ta nekako ne diši najbolje. Obstojnost je srednja, velikih in mastnih obrokov logično ne bo preživela, na skodelicah bo pustila odtise poljubčkov, a brez večje drame bo na ustnicah ob njihovi normalni uporabi ostala nekje 4-5 ur. Ker mi je za nošenje izredno udobna, sploh pa primerna za hladnejše dni, saj hkrati deluje hranilno, si bom gotovo privoščila še kakšen odtenek.

Na fotografiji vidiš odtenek 02 Most Flattering Petal Pink, ki je resnično prava, srednje roza barvna izbira. Na voljo pa je še devet odtenkov - vse od nude, do živo rdečega in rjavkastih odtenkov.

Catrice Brow Comb Micro svinčnik za obrvi

To je izdelek, od katerega sem največ pričakovala, a me je zelo razočaral. Sam patent svinčnika s troglavo konico, ki bi naj poskrbela za naravnejši izgled pri zapolnjevanju obrvi, se sliši zelo obetaven, a žal v praksi ne deluje tako. Tekstura, ki naj bi bila v tej prenovljeni izdaji še izboljšana, na koži deluje zelo prepričljivo, ko pa začneš s svinčnikom zapolnjevati predele med dlačicami, svinčnik neha pisati in kar nekaj drgnjenja je potrebno, da iz njega vsake toliko izvabiš nekaj barve. Precej zamudno in neprijetno, sploh ker se to dogaja od prve uporabe svinčnika naprej. Priznati moram, da bi mi bil izdelek sicer verjetno zelo všeč, saj je bil prvih nekaj potegov, ko je še deloval brezhibno, videti zelo obetaven. Sem imela morda samo jaz smolo in je bilo s svinčnikom kaj narobe? Ga je še katera preizkusila?

Odtenek svinčnika na fotografiji je 02 Soft Brown in zdi se mi, da je za barvo mojih obrvi zelo dobra izbira, če bi le deloval, kot bi si želela.
Catice Gold Effect lak za nohte

Meni zelo všečni #peeloff Glam laki za nohte z bleščicami so se s to prenovo žal poslovili, so pa njihovo mesto prevzeli malo manj inovativni, sicer pa zelo lepi, z bolj drobnimi bleščicami obogateni laki Gold Effect. Sama sem izmed osmih ponujenih odtenkov preizkusila nežno roza oziroma bolje rečeno rose gold izvedbo s srebrnimi bleščicami imenovano Fascinating Grace. Prekrivnost laka je popolna po dveh do treh nanosih, površina nohta pa zaradi velikega števila enako velikih bleščic dobi hrapavo teksturo. Lak se lepo in enakomerno nanaša, sušenje pa traja nekoliko dlje, kot smo v zadnjem času vajene pri essence in Catrice. Obstojnost je povprečna, pri meni se brez večjih poškodb (pri povprečni nerodnosti in ob delujočem pomivalnem stroju) obdrži kakšne 3 dni.  In odstranjevanje? To je zaradi bleščic precej zamudno in dolgotrajno, a ne popolnoma nemogoče, kot se navadno zdi pri lakih ki vsebujejo izključno bleščice.

essence contouring duo paleta

Zelo zanimiva paleta dveh mat pudrastih tekstur, ki na prvi pogled deluje zelo "poceni" in je verjetno na prvo žogo nikoli nebi odnesla iz nakupovalne poličke. A videz tokrat vara in izdelek (moj je v svetlejši barvni kombinaciji, imenovan 10 lighter skin) me je resnično pozitivno presenetil. Svetlejšo barvo na stran - ta odtenek ti verjetno ne bo pretirano koristil, če tvoja polt ni izjemno svetla, saj bo verjetno še najbolj primeren, da z njim  le malenkost in zelo naravno posvetliš kak predel ter nekoliko zabrišeš vidne pore. Pri zelo svetli polti se sicer baje zelo dobro obnese - tako samostojno, kot tudi pri nežnem mešanju s temnejšim odtenkom.

Temnejši odtenek po drugi strani je odličen za senčenje, saj je zelo močno pigmentiran in se lepo nanaša in zabrisuje. Malo pazljivosti je sprva potrebne pri zajemanju barve s čopičem, saj lahko vse skupaj hitro izpade preveč intenzivno. V paleti se izdelka sicer nekoliko drobita in prašita, a to pri nanosu ne povzroča nobenih težav. Oba odtenka imata nekoliko hladnejši podton in zelo mi je všeč, da ne izpadeta oranžna. Izredna pigmentacija, dobra obstojnost in lep odtenek brez bleščic je dobitna kombinacija in za tako smešno ceno, karkoli primerljivega gotovo ne dobiš.

Swatchi izdelkov od zgoraj navzdol: Catrice Demi Matt šminka - odtenek 02 Most Flattering Petal Pink, Catrice Brow Comb Micro svinčnik za obrvi - odtenek 02 Soft Brown ,Catrice Luminice glow paleta  - trije osvetljevalci; essence contouring duo paleta 01 lighter skin - dva odtenka.
essence what the fake! maskara

Naslednica zelo uspešne maskare I need a miracle!, ki ji je tudi po zunanjosti zelo podobna, se imenuje what the fake! Če je imela prva arašidovo oblikovano krtačko ima nova maskara krtačko v mandljevi obliki, ki doseže vse trepalnice in teksturo, ki je izboljšana s posebnimi najlonskimi vlakni, ki naj bi skrbeli za volumen in podaljšanje. Pa poskrbijo? Ne pretirano. Maskara se mi iskreno ne zdi nič posebnega oziroma bolje rečeno skoraj raje izberem prejšnjo različico, ki se mi zdi, da moje trepalnice vidneje podaljša. Ne trdim, da je maskara slaba in brez težav jo bom porabila do konca. Za svojo ceno je povsem dostojen produkt, a gotovo se pri essence najde tudi kaj boljšega - še posebej za moje trepalnice, ki jim ponavadi ustrezajo izdelki, ki niso deležni vsesplošnega navdušenja. Obstojnost maskare je sicer dobra, brez težav na trepalnicah preživi cel dan, brez da bi začutila potrebo, da ti želi pričarati pusti kostum pande sredi decembra. Nanosi produkta se lahko nekoliko plastijo, saj trepalnic ne zlepi zlahka. Na mojih očeh je torej zadovoljiva, a ne boljša od predhodnice.

essence crystal powder paleta senčil

Zadnji izdelke jesensko zimske prenove je paleta senčil, ki vsebuje osem bleščečih in en mat odtenek. Barvni spekter je precej raznolik in bleščeča senčila iz palete pokrijejo precejšen spekter priložnosti, ko si jih lahko naneseš. Rjavo mat senčilo "make it happen" se načeloma lepo skombinira z večino odtenkov, a moja najljubša izbira sta "never give up" in "sparkle all day". Pri paleti mi je všeč lepa, kartonasta embalaža z velikim ogledalom, ki se zapira z magnetom in deluje precej kompaktno, morda ne ravno za vsakodnevno prenašanje v torbici, a kakšno pot vsake toliko bo preživela nepoškodovana. 

Senčila so zelo dobro pigmentirana in brez večjega truda z enim potegom s prstom ali čopičem dosežeš želen rezultat. Logično je najbolje pigmentiran mat odtenek, a tudi svetleči ne zaostajajo prav dosti. Senčila se pri nanašanju s čopičem nekoliko prašijo, a ne tako zelo, da tega z otresanjem čopiča nebi mogli rešiti. Sicer se zelo lepo zabrisujejo in so na splošno zelo nezahtevna za hiter, jutranji nanos med ščetkanjem zob in pitjem kave, ker tudi tokrat spet zamujaš v službo. Obstojnost? Obstojnost je za nizek cenovni rang povsem zadovoljiva, s primerjem se rahlo obledele zadržijo preko celega dne, sicer pa začnejo postopoma bledeti in počasi izginjati po nekje 6 do 8 urah, vsaj če tvoje veke niso izredno mastne.

Tako, pa smo prišli do konca oceni nekaterih izdelkov iz jesensko zimske prenove znamk Catrice in essence. Izdelek, ki me je najbolj navdušil je precej težko izbrati. Verjetno bi se odločila za paleto senčil essence crystal powder, ker pigmentiranost in barvni spekter premakneta tehtnico njej v prid, pa čeprav je izbira med vsemi tremi v tej objavi predstavljenimi paletami, precej težka. Najmanj navdušena sem nad Catrice Brow Comb Micro svinčnikom za obrvi, ki je bil zaradi težavnega nanašanja popolno razočaranje. Z izjemo tega pa ti, vse ostale produkte, če se seveda najdeš v napisanem o njih, priporočam. 


Pa ti? Si že preizkusila katerega izmed essence ali Catrice izdelkov jesensko-zimske prenove? Te je navdušil? Mi katerega priporočaš? Vesela bom tvojega komentarja.



Še več zanimivih vsebin

0 komentarji: