Oriflame ❤ Love Nature

00:31 Nina - GlowToGo.eu Blog 0


Pred časom sem pisala o Oriflamovi liniji Love Nature, ki me je navdušila predvsem z ekološko noto in lahko si predstavljaš, kako sem se razveselila povabila na predstavitev novosti omenjene linije, ko so jo v maju pripravili v Botaničnem vrtu. Katere nove linije za nego obraza, so znotraj Love Nature pripravili v švedskem podjetju, zakaj so za srečanje izbrali Botanični vrt in kako so nas pocrkljali, pa ti razkrijem o nadaljevanju te objave.

Glavne zvezde dogodka so bile tri nove Love nature linije - čajevec in limeta (za mastno kožo), aloe vera in kokosova voda (za normalno kožo) ter goji jagode in oves (za suho kožo). Skrivnost je v sestavinah iz biološke predelave, ki niso nežne le do kože, ampak tudi prijazne do okolja. Vsi izdelki so namreč biorazgradljivi, noben izdelek pa ne vsebuje silikonov ali parabenov. Prav tako so vsi izdelki namenjeni pilingu sestavljeni le iz delcev naravnega izvora. Trenutno vsa embalaža izdelkov vsebuje 40% reciklirane plastike in držim pesti, da se ta procent kmalu še poveča.

Linija z oljem čajevca in izvlečkom limete iz biološke pridelave* je pri mastni koži zelo uspešna zaradi antibakterijskih lastnostih čajevca, ki pomaga pri odpravljanju mozoljev ter povečuje vlažnost kože in zaradi limetine sposobnosti toniranja in matiranja kože.

Linija z aloe vero in kokosovo vodo iz bološke pridelave* je namenjena normalni koži. Listi aloe vere so sestavljeni iz 99,5% vode, zaradi česa je sposobna preživeti v še tako vročem podnebju. Poleg vlažilne spodobnosti, so za kožo pomembne tudi njene antioksidantne in pomirjevalne spodobnosti. Kokosova voda skrbi za dodatno vlaženje in pomaga koži, da vlago zadrži v sebi. Prav tako spodbuja tudi ponovno vlaženje, kar pripomore k dolgotrajni svežini kože.
Linija z goji jagodami in ovsom iz biološke pridelave* je namenjena suhi koži, saj ima oves neverjetno zmožnost vlaženja, njegov izvleček pa pripomore k negi kože, saj jo naredi mehko, polnejšo in ob enem pomirjeno. Goji jagode tudi v prehrani slovijo po visoki hranilni vrednosti in kot vir antioksidantov, vitaminov in aminokislin, kar na koži deluje kot pomoč pri zaščiti in vlaženju.

*Ko govorimo o biološki predelavi, to pomeni, da so ključne sestavine izdelkov ne le naravne, temveč gojene, obrane in predelane brez uporabe kemikalij. To ne vpliva samo na kožo, ki izdelek absorbira, temveč tudi na okolje, saj brez kemikalij in dodatnega onesnaževanja pripomorejo tudi k skrbi za naravo

Izdelki iz linij Love Nature, ki sem jih sama do danes preizkusila (in ni jih malo), so kljub omenjenemu povsem enako učinkoviti, kot izdelki, ki so do okolja bistveno bolj škodljivi. Poleg tega so do kože zelo prijazni, njihov vonj pa je božanski (čeprav ne traja toliko časa, kot bi si želela). Naj omenim, da sem v preteklosti uporabljala predvsem mila, gele za tuširanje, pilinge in losijone za telo linije Love Nature, a to se je spremenilo in komaj že čakam, da se vam oglasim z rezultati in izkušnjami ob uporabi izdelkov Love Nature za nego obraza.

Ker je bila rdeča nit dogodka skrb za naš planet - predvsem morja in oceane, naj omenim še, kaj je podjetje Oriflame že storilo v tej smeri: njihove šminke vsebujejo naravni vosek, olja in mešanice masla; v dišavah najdemo naravne alkohole; maske in kozmetični robčki so biorazgradljivi že od leta 2015; čopiči so narejeni iz bambusa; 96% papirja za kataloge in škatel za embalažo je iz verodostojno cetificiranega ali recikliranega izvora; od leta 2005 podjetje posluje brez PVC plastike; do leta 2025 pa podjetje namerava 50% embalaž proizvesti iz recikliranih ali obnovljivih virov.

Da pa nismo govorili le o liniji Love Nature, smo spoznale še prehransko dopolnilo, ki je kombinacija morskega kalcija in vitamina D. Obe sestavini sta bistveni za gradnjo maksimalne gostote kosti v mladosti in ohranjanje močnih in zdravih kosti skozi vse življenje. Naše telo ne proizvaja kalcija, potrebe pa se s staranjem večajo, saj z leti kosti izgubljajo gostoto. Ta 100% naravni izdelek je nastal, ker je skoraj nemogoče zadostno količino kalcija v telo vnesti le s hrano. Ga je pa mogoče s pomočjo tablet, v katerih je morski kalcij z Aquaminom, naravnim virom kalcija, trajnostno pridobljenim iz islandskih voda. Ker gre za morsko algo, ki naravno vsebuje tudi več kot 70 mineralov in ji je dodan naraven vitamin D, je absorbcija v naše telo bistveno lažja, kot pri drugih virih kalcija.

Seveda lahko o prehranskem dopolnilu povem le to, kar sem izvedela na dogodku, priznati pa moram, da so me s pomembnostjo dodajanja kalcija v prehrano kar malo "prestrašili" in z veseljem bom izdelek preizkusila tudi sama.

Če te zanima, zakaj so za druženje izbrali prav Botanični vrt, za tem stoji zanimiva zgodba, ki nam jo je predstavil direktor Botaničnega vrta dr. Jože Bavcon. Botanični vrt pomembno sodeluje s švedskimi botaniki in podjetje Oriflame je prispevalo sredstva za urejanje kotička, kjer raste kranjski volčič, rastlina, ki je v 18. stoletju navdušila legendarnega švedskega botanika Carla Linnéja.

Upam, da sem povzela najpomembnejše novosti in upam, da si se ob branju naučila česa novega, predvsem pa, da boš morda posegla po kakšnem izdelku, ki pripomore k zmanjševanju onesnaževanja okolja, predvsem morji in oceanov, ki so že popolnoma preplavljeni z mikroplastiko, za kar je kriva tudi kozmetična industrija.

Najlepša hvala Oriflamu za prijetno druženje, obilo zanimivih informacij, pogostitev in možnost, da preizkusim omenjene izdelke in se vam z njihovo oceno zopet oglasim. Hvala tudi Vesni in Maji za prijetno druženje. ❤

Že uporabljaš katere izmed izdelkov linije Love Nature? Katera izmed prenovljenih linij bi najbolj ustrezala tvoji koži in ali ti je pomembno, kako kozmetični izdelki, ki jih uporabljaš vplivajo na naš planet? Vesela bom tvojega komentarja.



Še več zanimivih vsebin

0 komentarji: