Kozmetika Sisley, dobrodošla v Ljubljani!

00:37 Nina - GlowToGo.eu Blog 0


Sredi maja so v ljubljanski nakupovalni hiši Ikona odprli prav poseben lepotni kotiček, posvečen luksuzni kozmetični znamki Sisley Paris. Ob otvoritvi smo imeli priložnost spoznati zgodovino uspešne znamke Sisley, si podrobneje ogledati izdelke za nego obraza in ličenje, njihove dišave ter prvič v Sloveniji v roko prijeti tudi izdelke lasne kozmetike Hair Rituel by Sisley. Poleg omenjenega smo si ogledali še predstavitveno nego obraza in ličenje modela, ob katerem nam je vizažistka zaupala kar nekaj lepotnih trikov. Seveda bom vse, kar se je dogajalo v Ikoni, delila tudi s tabo.

»Ljubim naravo in podeželje. Prepričan sem, da ima znanstvena uporaba rastlinskih izvlečkov izjemno vznemirljivo prihodnost. Skratka, verjamem v fitoterapijo, lepoto rastlin: zelo inovativno idejo.« Hubert D'Ornano, ustanovitelj znamke Sisley

Da spoznamo znamko Sisley, moramo začeti na začetku. Podjetje je leta 1976 ustvaril podjetnik Hubert D'Ornano, ki si je želel s pomočjo tehnologije v kozmetiko vnesti najboljše rastline in eterična olja. Danes eno najprestižnejših in zelo prepoznavnih kozmetičnih znamk uspešno vodi že tretja generacija družine D'Ornano.

Za podjetjem stoji trden temelj znanja, saj v Franciji ne proizvajajo le izdelkov, temveč vodijo tudi raziskovalni laboratorij. Uspešnost znamke najlažje ponazori statistika: izdelki Sisley so prisotni na vseh petih kontinentih, v 90 državah.

Izdelki znamke so tako uspešni zaradi koncepta fito-kozmetologije, ki se nanaša na uporabo najboljših rastlinskih ekstraktov. Vsak izdelek, ki ga lansirajo na trg, je plod dolgotrajnega raziskovalnega procesa, s katerim dokažejo, da so varni in učinkoviti. Kakovost izdelka je zagotovljena z izborom najprimernejših rastlinskih vrst za uporabo v določenem tipu izdelka, izborom rastlinskega dela z najvišjo koncentracijo aktivnih sestavin, izbiro rastlin iz najboljših področji kultiviranja, izbiro najboljših metod ekstrakcije in enkapsulacije ter izbiro najučinkovitejših sinergističnih zvez.

Da pa se ne bom preveč osredotočila na zgodovino podjetja ali se preveč poglobila v samo sestavo izdelkov, se vrnimo k dogodku, kjer nas je z žarom v očeh nagovoril Yann Massona, predstavnik znamke Sisley. Z Lorello Flego sta nam poskušala opisati trdno družinsko vez, ki je postala tradicija, in znamko Sisley pripeljala na vse kontinente sveta. Azijski trg, ki slovi po svojih izdelkih za nego obraza, je znamko odlično sprejel in zelo povzdignil, ker pa si želijo prisotnosti na vseh trgih, tudi tistih na videz manjših in manj pomembnih, si prisotnost v Sloveniji in čudovit kotiček, ki so ga ustvarili v Ikoni, štejejo v veliko čast.

Po klepetu je v središče dogajanja  stopila vizažistka z modelom, ki je podrobneje predstavila več korakov v negi kože ter prikazala uporabo ličil znamke Sisley. Številne kreme, serumi, pršila in maske za različne tipe kože, se slišijo kot zanimive inovacije, ki iz rastlin črpajo ključne sestavine, ki jih koža potrebuje za vlaženje, gladkost ali mehkobo. Da bi izdelke vsaj na hitro spoznali tudi v praksi, smo si ogledali nego obraza, sledilo pa je ličenje modela, kjer smo spoznali teksture in načine nanosa ličil. Kar si zaželiš, to seveda pri kozmetiki Sisley dobiš, zato je izbor ličil zelo pester in primeren za vse tipe kože, odtenki in zaključki, pa prav tako poskrbijo za vsak okus.

Seveda smo se morali posvetiti še negi las, saj je v Ikoni na voljo tudi prej omenjena linija izdelkov za nego las Hair Rituel by Sisley. Lasno linijo so lansirali lani in zaenkrat vsebuje tri vrste šamponov, losjon proti izpadanju las in masko za lase. In zakaj so se je lotili? Ker je kakovost las odvisna od kakovosti kože in zanjo znajo odlično poskrbeti. Dolgoletne izkušnje in znanje so tako prenesli še na področje nege las in znanstveno potrjeni rezultati pričajo o tem, da so opravili odlično delo.

Ker sem prepričana, da si želite vsaj pokukati med vsa Sisley ličila, ki smo jih imele priložnost swatchati in pogledati od blizu, z vami delim še nekaj fotografij. Za več, pa svetujem, da skočite v Ikono ter se o pigmentaciji in obstojnosti prepričate same.





Dogodek se je zaključil v čudovitem slogu, saj smo si v prijetnem klepetu, ob prigrizku, lahko pobližje ogledali in preizkusili izdelke, za nasvet vprašali predstavnika podjetja in vizažistko, ki sta si z veseljem vzela čas za klepet, prav tako pa je vizažistka nadaljevala z ličenjem vseh, ki so si tega zaželeli.



Najlepša hvala Ikoni za povabilo, pogostitev ter darilce s kupom zelo všečnih mini izvedb Sisley izdelkov, ki na prvi poizkus delujejo odlično. S kakšno bolj obširno oceno pa se oglasim, ko se pocrkljam s katerim izmed njih v polni velikosti.

Si se že kdaj srečala s katerim izmed izdelkov znamke Sisley Paris? Kako ti je všeč? Mi katerega priporočaš in kateri se je znašel na tvoji listi želja? Vesela bom tvojega komentarja.


Še več zanimivih vsebin

0 komentarji: