Mini maske za obraz iz Oriflama

20:18 Nina - GlowToGo.eu Blog 0


Tokrat vam bom pokazala Oriflamove maske za obraz, ki so me najprej kupile s svojo praktično in prikupno mini embalažico, ko sem jih preizkusila, pa so me navdušile tudi po drugih plateh. Maske so si med seboj različne tako po strukturi, vonju in barvi, kot tudi po efektu na koži. Ne smem pozabiti omeniti, da spadajo v linijo Love Nature, ki prispeva delček k varovanju narave.
Začnimo na začetku. Maske so pakirane v kartonasto škatlico, ki že z grafiko ponazarja sestavine in ob enem vonje posamezne maske. V njej se skriva plastična embalaža podobna tistim za vzorce krem, v kateri je količina, ki zadostuje enemu nanosu. Maske so torej izredno praktične za potovanja, za redno uporabo pa bi si želela, da bi bilo pakiranje večje, saj bi s tem proizvedli precej manj odpadkov.
Maske, ki se nahajajo v liniji so med seboj popolnoma različne, vsem pa je skupno, da so primerne za vse tipe kože (nekatere sicer bolje delujejo na bolj mastni, druge pa na bolj suhi in dehidrirani koži), s tem da je kremna maska z vrtnico posebej namenjena tudi občutljivi koži.
Čas je, da maske tudi pobližje spoznamo.

Začnimo z obema kremnima maskama, prva je s hranilnim kakavom, druga pa s pomirjujočo vrtnico. Verjetno veš, da je kakavovo maslo izredno hranilno in kožo mehča ter gladi. Da je vonj te maske čudovit, je povsem logično in učinek, ki ga pusti na moji koži, me je že po eni uporabi zelo pozitivno presenetil. Masko ti priporočam, če je tvoja koža ali povrhnjica suha in dehidrirana.
Druga kremna maska te zbirke pa vsebuje pomirjujočo vrtnico in je prav zato primerna za posebej občutljivo kožo, saj zanjo pravijo, da ne povzroča nobenih alergijskih reakcij. Njen učinek je predvsem pomirjanje kože in zmanjševanje vnetji ter rdečice, kar bo gotovo kateri prišlo zelo prav. Ker sama nimam težav s pretirano občutljivo kožo in kljub temu da je bila moja koža po uporabi mehka in gladka, se mi zdi, da je imela nanjo najmanjši učinek od vseh omenjenih.

Gel maske v tej zbirki zastopa maska z vlažilno lubenico, ki me je najprej navdušila z vonjem. Prav zares diši po poletju in kožo v prvi vrsti vlaži. Zaradi gel strukture poudari občutek svežine in po uporabi je čutiti bolj navlaženo in svežo kožo. Najbolj primerna je za kožo, ki ji primanjkuje vlage, gotovo pa je poletje idealen čas za njeno uporabo.

Naslednja v vrsti bi lahko spadala v kategorijo kremnih mask, a je nekoliko drugačna, saj vsebuje glino in čistilno jabolko z vitaminom C. Gre za detox masko s svežim vonjem, ki nase potegne nečistočo in s tem globinsko očisti kožo. Ker vsebuje glino, kožo nekoliko izsuši, zato je po uporabi pomembno kožo navlažiti in nahraniti s kremo za obraz. Maska sicer zelo učinkovito očisti kožo ter ji vrne zdrav sijaj. Najbolj primerna je za mastno kožo ter predele, kjer nas napadajo ogrci.
Zadnjo ti predstavljam še edino peel off masko te zbirke, ki me je zaradi načina uporabe najprej takoj odvrnila. Ker pa je masko mogoče iz obraza tudi sprati in ne le potegniti (ter z  njo verjetno še nekaj povrhnjice, dlačic in poškodovati kožo), sem ji vseeno dala priložnost in priznati moram, da me je pozitivno presenetila. Maska diši po ličiju in to je eden tistih vonjev, ki nam je ponavadi zelo všeč ali pa nam enostavno smrdi. Sama sem velika ljubiteljica tega sadja, njegov vonj pa ni ravno med mojimi najljubšimi. Kakorkoli, maska vsebuje izvlečke ličija, vitamine in hranila, ki prebudijo kožo in ji pomagajo, da zasije. Rekla bi, da koža po uporabi deluje precej bolj sveže, spočito in sijoče. Učinek mi je zelo všeč, primerna pa se mi zdi za utrujeno kožo, ne glede na tip.
Vse maske naneseš na očiščeno kožo, pustiš delovati nekje 10 minut, nato pa nežno spereš z mlačno vodo.

Maske bodo pri Oriflamu na voljo le do razprodaje zalog, zato pohiti, če ti je katera izmed njih padla v oči. Sama ti jih glede na potrebe tvoje kože definitivno priporočam, favorita pa niti ne znam izpostaviti. Glede na to da je moja koža mešana in se na njej pojavljajo tako ogrci kot tudi občasna suha povrhnjica, so mi odgovarjale vse izmed omenjenih.

Pa ti, si že preizkusila katero od mini mask Love Nature? Če še ne, katera te najbolj mika? Vesela bom tvojega komentarja.


Še več zanimivih vsebin

0 komentarji: