Črni kot noč, a nežni kot svila

02:03 Nina - GlowToGo.eu Blog 0


Dr. Organic - znamka o kateri sem že pisala in izdelki, ki me na krilih arganovega olja vsako jutro in večer ponesejo v Maroko. Črni izdelki, o katerih govori ta objava, niti slučajno ne spadajo v kategorijo tistih, za katerimi je pred kakšne pol leta vzdihoval ves lepotni svet. Namesto "čudežne" maske, ki skupaj z vrhnjo plastjo tvoje kože in vsemi dlačicami, ki jih premore tvoj obraz, morda odstrani tudi dva ogrca, ti predstavljam eno najnežnejših, a na nekoliko daljši rok zelo učinkovitih linij za nego kože in las.


Za kaj sploh gre?

Govorim o liniji z aktivnim ogljem, ki je glavni krivec za črno ali temno sivo barvo vseh izdelkov. Aktivno oglje, ki se nahaja v izdelkih je pridobljeno iz hrastovih dreves, gojenih v trajnostnih in urejenih gozdovih, njegov poglavitni namen pa je odstranjevanje umazanije, olj in nečistoč. Glaven učinek linje, ki je namenjena predvsem mastni, mešan in problematični koži je torej globinsko čiščenje in razstrupljanje. V izdelkih je aktivnemu olju dodan še kup ekoloških izvlečkov, med katerimi boš našla sok aloe vere, ki je stalnica izdelkov Dr. Organic, pa tudi kumarice, borovnice sladkorni trs in cimet.

Vseh certifikatov, nagrad ter odsotnosti tistih nezaželenih snovi v kozmetiki Dr. Organic niti ne bom naštevala, saj bi bil seznam čisto predolg. Na kratko sem zgodbo o kozmetiki iz naravnih in organskih sestavin predstavila že v objavi o liniji z maroškim arganovim oljem, ki jo najdeš tukaj.

Nega obraza

Trojček za nego obraza v liniji z aktivnim ogljem sestavljajo: gel za čiščenje obraza, obrazni piling  ter maska za obraz. Trije črni izdelki s precej močnim, zeliščnim vonjem. Glede vonja, ki je enak pri vseh izdelkih te kolekcije, so mnenja precej deljena, a sama spadam med tiste, ki jim je zelo ljub. Je zelo svež, spominja me na razvajanje v wellnessu in je, kot vsi izdelki, primeren za oba spola.

Gel za čiščenje obraza naravnost obožujem. Pri testiranju sem z njim poskusila odstraniti ličila in izkazal se je presenetljivo dobro, čeprav ga sama zvečer raje uporabim za drugo čiščenje - potem ko že odstranim ličila. Nekako si ne predstavljam, da bi bil to edini produkt za odstranjevanje ličil - če ne drugega, mi z gelom packati okrog oči ni ravno prijetno - a to tudi ni namen tega izdelka. Namen je globinsko čiščenje kože ter odstranjevanje olj in nečistoč, ki ga tudi doseže. Najraje ga nanašam na bolj mastne predele obraza, s krožnimi gibi vtrem v kožo in nato izperem. Po redni uporabi sem opazila precej čistejše pore in lepšo ter mehkejšo kožo s precej manj pogostimi izbruhi drobnih mozoljčkov, ki se navadno pojavljajo v "tistih dneh".

Obrazni piling je na mojem repertoarju precej manj pogosto, saj imam nekako odpor do mehanskih pilingov, ki lahko poškodujejo kožo. Priznati moram, da je ta precej nežnejši od večine, ki sem jih preizkusila prej (a ravno prav grob, da še vedno učinkuje) in da mi ob uporabi enkrat do dvakrat na mesec ni povzročal nobenih težav. Piling je namenjen odstranjevanju ogrcev, mozoljev in nečistoč, prav tako pa zelo učinkovito deluje tudi na predelih s suho povrhnjico, ki jo nežno odstrani in naredi kožo nežnejšo in bolj gladko. Preizkusila sem ga tudi na telesu in sicer na predelih dekolteja in ramen, kjer mi je njegovo delovanje prav tako izredno všeč, predvsem pa je božanski občutek po uporabi.

Maska za obraz je fantastična, saj učinke občutiš in vidiš že takoj po uporabi. Sama jo uporabim enkrat ali dvakrat na teden in vedno znova me preseneča, kako malo produkta zadostuje za celoten obraz. Kožo med nekje 10 do 15 minutnim razvajanjem povsem očisti, predvsem pa naredi mehko in svežo. Poleg aktivnega oglja maska vsebuje še izvlečke borovnic in sladkornega trsa ter belo glino, zaradi katere jo lahko med uporabo malce navlažiš, da se ne posuši popolnoma. Po uporabi lahko opaziš, da so pore očiščene in manj vidne, z redno uporabo pa ta učinek le še vzdržuješ.

Nega las

Dva produkta  z linije sta namenjeni negi las in priznati moram, da sem se testiranja teh dveh najbolj veselila. Moje lasišče je precej mastno, medtem ko so konice las precej suhe in poškodovane - ravno ta kombinacija me je sprva zelo skrbela, saj težko najdem šampon, ki mojim lasem ustreza.

Pri prvi uporabi me je malce prestrašila črna barva izdelka, saj sem nehote pomislila, da se morda ne bo spral iz mojih svetlih las. Po drugem porabljenem šamponu ti lahko zagotovim, da so skrbi odveč, saj se črni produkti lahko malo težje odstranijo belih lijakov, tušev in kadi, s kože in las pa jih boš odstranila brez kakšnega koli problema. Šampon ima klasično gel strukturo in se srednje peni, iz las in lasišča pa učinkovito odstranjuje olja in nečistoče. Lase predvsem očisti in jim da zdrav sijaj ter podaljša čas od naslednjega pranja za dan ali dva (po dobrem mesecu uporabe celo za tri), kar "mastnolaskam" pomeni ogromno.

Balzam ima precej bolj puhasto strukturo ter skrbi za obnavljanje in mehčanje las. Sama balzam vedno nanašam le od sredine proti konicam las, kar je bila praksa tudi pri uporabi tega izdelka. Morda me ni navdušil tako zelo kot šampon, čeprav nimam nikakršnih pripomb - lase so po uporabi mehke in se jih lepo razčeše, ohranijo pa tudi lesk in sčasoma je njihov videz precej bolj zdrav. S šamponom sta odlična kombinacija, saj se nekako dopolnjujeta in kljub temu da imam nekako občutek, da šampon opravi večji del, ju vedno uporabljam skupaj ter nego dopolnim še z arganovim oljem za konice.

Nega telesa

Zadnji izdelek te linije s katerim sem se srečala je gel za tuširanje. Detox za telo in mešanica noro dišečih zeliščnih sestavin, ki mi jo z veseljem "krade" tudi fant, saj je vonj univerzalen - po mnenju nekaterih celo nekoliko bolj moški kot ženski. Kožo temeljito očisti, a je kljub vsemu dovolj nežen, da ne povzroča nikakršnih reakcij ali izsušenosti kože. Pazljivost priporočam le zaradi vonja, ki se na koži precej dobro obdrži - če po tuširanju planiraš uporabo nežnega parfuma ali ne želiš dišati, kot da bi ravno zaključila celodnevno wellness razvajanje, je morda bolje, da se gelu za tuširanje v takih situacijah izogneš.

Tako, prebili smo se do konca testiranja izdelkov, kjer ponavadi napišem, kateri izdelki so me navdušili, kateri razočarani in zakaj ti linijo priporočam/odsvetujem. Tokrat je pisanje zaključka precej težje, saj sem zares navdušena nad vsemi izdelki. Morda bi izpostavila masko za obraz in oba izdelka za lase, ki bi jih izbrala kot tiste najbolj nepogrešljive, čeprav so mi celoten detox koncept, razmastitev lasišča, občutek globinsko očiščene kože in manj vidne pore tako zelo všeč, da sem izredno vesela, da mi v resnici ni treba izbirati med njimi.

Iz leve proti desni: maska za obraz, obrazni piling, gel za čiščenje obraza.

Si že uporabila katerega izmed zgoraj pomenjenih izdelkov? Kako ti je všeč linija iz aktivnim ogljem in kateri izdelek je tvoj najljubši? Vesela bom tvojega komentarja.




Še več zanimivih vsebin

0 komentarji: