Črna je nova... črna

00:41 Nina - GlowToGo.eu Blog 4


V tokratni objavi se bo vse vrtelo okoli črne kombinacije, ki sem jo vpeljala v svojo rutino nege obraza. Poleg dveh izdelkov za nego kože, te čakajo še izredno dišeč izdelekprikupne pilice za nohte in moj novi najljubši kos nakita. Če se še nisi srečala s konjac gobico, če te zanima, kako se obnese črna mineralna maska za obraz ali če obožuješ dišave in drobne prikupne podrobnosti, pokukaj v nadaljevanje objave.

konjac gobicah sem slišala že ogromno, a do pred kratkim nobene izmed njih še nisem imela priložnosti preizkusiti. Gre za 100% naravni izdelek iz korenine rastline amorphophallus konjac. Gre za gomolj, ki ga sestavlja 97% vode in 3% glucomanana. V Aziji rastlino že tisočletja uporabljajo v prehrani, kozmetiki in zdravstvu. Moja črna Avonova gobica vsebuje oglje, ki dodatno pripomore k čiščenju kože. In kako se to čudo uporabi? Povsem preprosto. Gobico zmočiš v topli vodi, s čimer ji omogočiš, da se zmehča. Suha nikakor ni primerna za uporabo, saj je groba in trda. Iz navlažene gobice iztisneš vodo in z njo nežno zmasiraš obraz. Občutek je izredno prijeten, koža pa je po nežnem masažnem pilingu mehka in gladka, saj z njim iz kože poleg nečistoč odstraniš tudi odmrle delce. Občutek ob uporabi je malenkost hecen, ker gobica ob stiku z vodo postane rahlo želejasta, kot bi bila prevlečena z nekakšno sluzjo. Nikakor ni popolnoma sluzasta, čutiš pa, da po koži malo lažje drsiš z njo. Edina stvar, ki me pri omenjeni konjac gobici precej moti je vonj, ki ga oddaja. Po oglju? Dimu? Med uporabo se počutim kot salama, ki čaka, da jo iz dimnici premaknejo v shrambo. Gobico po uporabi nujno temeljito izperi in posuši, da bo zopet pripravljena na naslednjo uporabo.

Sama gobico uporabljam po čiščenju obraza, ki ga začnem z Avonovim "čudežnim oljem" True Nutra Effects o katerem sem že pisala tukaj ter nadaljujem s čistilnim mlekom ali micelarno vodico. Po nežni masaži z gobico sledijo še serum in kremici za obraz in okoli oči. Kadar se mi zdi, da moja koža potrebuje dodatno razvajanje, uporabim črno masko. Ne govorim o tisti "čudežni" peel off maski, ki nam v oči skače v vsakem drugem oglasu na družbenih omrežjih. Tovrstne maske lahko poškodujejo povrhnjico, populijo dlačice in povzročijo izbruh mozoljev. Ne le, da znajo biti precej boleče, ampak so lahko tudi škodljive, zato ti jih definitivno odsvetujem. 


Maska o kateri govorim je "običajna maska", ki se spere z obraza in skrbi za manjšanje porodstranjevanje ogrcev in odstranjevanje odvečnega sebuma. Maska vsebuje mineralno glino, ki iz kože povleče nečistoče. Na koži jo pustim nekje 10 do 15 minut, dokler se njena barva iz črne ne spremeni v sivo. Čudežev od nje ne moreš pričakovati čez noč, lahko pa zagotovim, da sem po nekaj uporabah opazila, da so se moje pore nekoliko zmanjšale, počasi pa iz problematičnih predelov izginjajo tudi ogrci. Ker maska vsebuje ekstrakt virginskega nepozebnika je idealna za aknasto in problematično kožo, medtem ko evkaliptusov ekstrakt skrbi za odstranitev odvečnega sebuma.


Dišava Eve Duet je zanimiva pogruntavščina že zato, ker gre za dve dišavi združeni v enem izdelku. Sliši se krasno, a le ideja ni vedno dovolj, zato te gotovo zanima, kako se obnese. Lahko trdim, da gre za eno (oziroma dve) Avonovi najobstojnejši dišavi, ki sem imela priložnost preizkusiti in teh sploh ni bilo malo. Na koži se ohrani cel dan in noč, oba vonja pa sta mi zelo všeč. Eden svež in malenkost nežnejši, drugi pa nekoliko "težji" in glamuroznejši. Dobro se obnese tudi njuno mešanje, tako da je izdelek po mojem mnenju zadetek v polno!


Zlato, lahkotnejšo dišavo sestavljajo note klementine, cvetov jablane, črnega ribeza, vodne lilije, absolut jasmina, potonike, svetlega lesa in mošusa. Lahko bi rekla, da je dišava idealna za čez dan, saj vzbuja ravno dovolj pozornosti in oddaja prijeten vonj, ki pa ni pretežak in preveč glamurozen za vsakdanje opravke. Vijolična dišava je nekoliko glamuroznejša, bolj zapeljiva in primernejša za večerne izhode. Sestavljajo jo note bergamotke, divje slive, roza popra, vodne lilije, nočnega jasmina, vrtnice, pačulija, mošusa ter kokosovega lesa . Kombinaciji sta med seboj idealno združljivi, zato lahko vmesno kombinacijo med lahkotnostjo in glamuroznostjo poiščeš sama. Dišava sicer pooseblja žensko, ki krmari med kupom vlog - od poslovne ženske, skrbne mame, hišne gospodinje, dobre prijateljice in odlične kuharice.

Na fotografijah gotovo opaziš še Avonove prikupne mini pilice, v zlati in črni barvi ter z rožastim potiskom. Te razen po izgledu, niso nič posebnega, uporabne so za v torbico, avtomobil ali predal pisalne mize, kjer jih boš imela pri roki, da ti rešijo kakšno krizno situacijo zalomljenega nohta. Za vsakodnevno uporabo pa ti po vsej verjetnost ne bodo zadostovale. Ker so tako lepe pa jim je že s tem pol odpuščeno.

Zapestnica znamke GT Collection je postala eden mojih najljubših jesenskih dodatkov. Prikupna kombinacija črne, zlate in srebrne barve je dovolj klasična, da se poda kamorkoli, a kljub vsemu dovolj zanimiva, da bo kaj hitro opažena. Zapestnica z imenom Singapore, je sicer ena od številnih izdelkov v kolekciji slovenskega manekena Gašperja Tratnika, ki svojo kariero uspešno razvija v azijskih državah. Izdelek z dragimi kamni in 18 karatno zlato oblogo, se zapestju prilagodi s Shamballa vozlom, ki omogoča, da jo nosim na način, ki mi v tistem trenutku najbolj ustreza - povsem ob zapestju ali nekoliko bolj ohlapno.

Kako so ti všeč izdelki v objavi? Si sama že preizkusila katerega izmed njih? Vesela bom tvojega komentarja. 



Še več zanimivih vsebin

4 komentarji:

  1. Vse izgleda odlično! Nujno moram poiskusiti prfumček! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Se popolnoma strinjam! Parfumček je res super pogruntavščina. <3

      Izbriši
  2. Meni je konjac gobica super, masko še pa morem preizkusit. Ostalo ne poznam ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je gobica zelo prijetna za uporabo in sem se čisto navezala nanjo. Samo tale vonj me malo bega, sploh ker si rekla, da ga tvoja nima. :/
      Kar te tiče ostalih izdelkov, pa je vsaj mene tale dišava čisto zasvojila. Res dobra ideja - dva vonja v enem, z možnostjo kombiniranja. <3

      Izbriši