Kako bom organizirala svoje leto?

22:29 Nina - GlowToGo.eu Blog 0


V nadaljevanju objave te čakajo nasveti popolnoma neorganiziranega človeka, ki najraje v življenju odlaša stvari na jutri. Najlepši in najslajši planer, kar sem ga kdaj videla, me je vzpodbudil, da kljub vsemu poskusim svoje življenje začiniti s kakšnim načrtom in mu vzeti tisti delček spontanosti, ki že gleda čez rob. Mi bo uspelo?

Ne vem, če sem ravno pravi naslov za deljenje nasvetov o organizaciji, saj sem v svojem življenju že uspela zamešati datume ustne mature ter zamuditi vpis na fakulteto. Ker se je oboje na koncu dobro izšlo, je to mojo neorganiziranost seveda še bolj vzbudilo in moj moto je postal: "Na koncu se vedno vse izide".

Ker najbolje delujem pod pritiskom, vse roke vedno lovim na zadnje sekunde. Brez slabe vesti lahko spim, tudi če me naslednji dan čaka pomemben dogodek, jaz pa nanj še nisem pripravljena, saj sem pred tem "preračunala", da mi dopoldne morda lahko še vedno uspe narediti vse potrebno, kar mi sicer ni uspelo v zadnjih dveh mesecih. Vsi me poznajo kot flegmatika, ki tik pred zdajci leta okrog kot kokoška brez glave.

Kljub temu da še vedno malo dvomim, da na svetu obstaja kaj, ki bo to lahko spremenilo, sem odkrila prikupno zdravilo, ki morda lahko olajša moje težave. Yummy Styled planer Pink Frost je najbolj slastna slovenska ideja, ki ne vsebuje kalorij, le pisane strani, polne motivacijskih napisov in ogromno dni, ki čakajo, da si jih zorganiziramo.

Pri planerju mi je najbolj všeč to, da ni datumsko omejen, kar pomeni, da ga lahko začneš uporabljati kadar želiš! Prav zato sem bila kar malenkost žalostna, ker sem sama z uporabo začela na tako klasičen datum - 1. septembra.

Vedno ko sem se lotila uporabe kakšnega planerja, sem mu ostala zvesta prvih nekaj tednov, nato sem še nekajkrat vpisovala stvari za nazaj (kot v nekakšen dnevnik), da bi sama sebi dokazala, da se trudim - kdo bi me razumel?, nato pa obupala. Da letos nebi bilo tako, sem se odločila, da planer malo popestrim, uredim in se vanj potrudim pisati vsaj malenkost lepše kot sicer (moja grda pisava mi namreč vedno pokvari idilične predstave, kako oh in sploh čudovit bo moj planer).
Če se v besedilu najdeš, ti predlagam, da uporabiš lepilne washi trakove, ki planer lahko čudovito popestrijo. Sama sem jih uporabila, da sem ličila dneve med seboj na malo bolj zabaven način kot s klasičnimi črtami. Za dneve, kjer so posebni dogodki, rada uporabim prikupne nalepke, malo barv in obveznosti so takoj bolje označene, prijetnejše in predvsem preglednejše.

Pri planerju mi je zelo všeč, da ponuja stran, kamor vpišeš cilje in pričakovanja za prihajajoči mesec, sledi ji pregled meseca, kamor vpišeš najpomembnejše dogodke, nato pa je mesec razdeljen še na strani, kjer lahko svoje obveznosti podrobneje načrtuješ. Plus točka so gotovo obsežni prostori za zapiske, ki mi jih vedno primanjkuje in predel na koncu vsakega tedna, kamor si lahko zabeležiš nujne stvari, ki se ti obetajo naslednji teden - da slučajno ne pozabiš na učenje ali nakupovanje pred odhodom na dopust. Na koncu meseca sledi še "check lista", ki je edina stvar, ki sem se jo do sedaj posluževala več kot nekaj tednov. Super, da jo bom imela sedaj vedno pri roki.

Na koncu planerja te čaka še nekaj priročnih strani in prepričana sem, da večine v njem niti približno ne pričakuješ, a ko sem jih sama videla, sem ugotovila, da so izjemno praktične. Doseganje glavnega cilja leta po korakih, beleženje stroškov in menstrualni koledarček so klasika, kaj pa prostor za zapis naslovov filmov in knjig, ki jih želiš videti ali prebrati? Kolikokrat se ti je že zgodilo, da ti je kdo prišepnil naslov filma, ki ga "moraš nujno pogledati", ali pa si v izložbi knjigarne videla knjigo, ki te je pritegnila, a si naslednjič, ko si stopila v knjižnico nanjo že pozabila? Od zdaj naprej, ne boš več.

Da ne bom izgubljala besed, si več lahko ogledaš na fotografijah, kako dolgo bom zdržala v svoji organiziranosti, pa ti sporočim v prihodnjih mesecih. Če te je čokoladni zvezek s trdimi platnicami in posrečenimi citati navdušil, ga lahko naročiš na tej povezavi.

Kako svoje življenje uspeš organizirati sama? Uporabljaš Yummy Styled planer ali prisegaš na kakšnega drugega? Vesela bom tvojega komentarja.



Še več zanimivih vsebin

0 komentarji: