Skok v Barcelono

01:34 Nina - GlowToGo.eu Blog 0


Barcelona je turistično zelo priljubljeno mesto, ki poleg čudovite arhitekture in prijaznih domačinov ponuja vrsto zabav, dogodkov in znamenitosti, ki navdušijo še tako izbirčnega popotnika. S fantom sva se v Barcelono odpravila z namenom, da delo združiva s prijetnimi počitnicami in to nama je čudovito uspelo.

V Barceloni nisva bila prvič, zato sva se nekaterim klasičnim turističnim atrakcijam nekoliko izognila, saj sva si jih že ogledala. Obiskala sva Picassov muzej, ki me je povsem navdušil. Ni skrivnost, da se v galerijah navadno hitro začnem dolgočasiti, saj se mi do potankosti narisane realistične slike hitro zdijo zelo podobne. V Picassovem muzeju se to ni zgodilo, saj sem najprej občudovala čudovite portrete in panorame, čez nekaj minut pa sem se že smejala popolnoma drugačnim abstraktnim slikam, ki bi jih prej pripisala kakšnemu sedemletniku. Čez nekaj trenutkov sem spet gledala do potankosti premerjene slike in kipe, sestavljene iz geometrijskih teles, nato pa spet v počečkan skicirni papir z iznakaženi obrazi. Skratka, Picasso je verjetno eden mojih ljubših umetnikov.

Poleg muzeja sva se seveda sprehodila še po gotskem delu mesta, si ogledala predstavo magičnih fontan in uživala ob sangriah ter tapasih na polnih mestnih ulicah. Ker sva precej časa preživela v 15 kilometrov oddaljenem mestu Badalona (ki je, mimogrede s parkom Agora pravi raj za skateboarderje), sem si skok v morje, ki je že ta čas že prijetno toplo, navadno privoščila kar na tamkajšnji plaži Platja del Cristall.

Sicer sva bivala v hotelu Ilunion, ki je od čistega središča Barcelone oddaljen prijeten sprehod (kakšna dva kilometra). Hotel me je navdušil predvsem s čudovitim razgledom na mesto in plažo, bazenom na strehi ter z zajtrki, kjer ni manjkalo svežega sadja, domačih sadnih sokov, umešanih jajc, slanine, pečene zelenjave, peciva, sirov, salam, jogurta, kosmičev ter oreščkov in drugih dodatkov. Nebesa!
Če se odpravljaš v Barcelono priporočam ogled Picassovega muzeja, magičnih fontan (in okolice), Parka Guell, utripa ulice La Rambla ter bazilike Sagrada Familia (midva vedno preverjava napredek njene gradnje). Arhitektura mesta je tako ali tako čudovita, zato se splača sprehajati in se razgledovati, saj zanimivih parkov, zgradb in objektov ne bo zmanjkalo. In obvezno si privošči sangrio!

Si tudi ti že obiskala Barcelono? Kateri je tvoj najljubši kotiček mesta? Vesela bom tvojega komentarja.


Še več zanimivih vsebin

0 komentarji: