Second hand nakupovanje?

22:25 Nina - GlowToGo.eu Blog 2


Pred kratkim sem prvič zakorakala v slovensko "second hand" trgovino z oblačili in v nekaj minutah našla majico, v katero sem se zaljubila. Te zanima, kako po mojih izkušnjah "second hand" trgovine funkcionirajo v tujini in kako je videti moja "nova" majica, za katero nisem odštela niti 5 evrov? Beri naprej.

Ko sem velik del prejšnjega leta preživela v Belgiji, me je izredno presenetilo, kako popularne so trgovine z rabljenimi izdelki in kako brez predsodkov ljudje nakupujejo tam. Takoj po vselitvi so naju napotili v trgovino z rabljenim pohištvom in opremo, namesto v Primark, so  nama priporočili, naj raje pokukava med rabljena oblačila v "second hand" trgovinico, ob koncu tedna pa so meščani po okrožjih celo prirejali razprodaje izdelkov, ki jih doma več ne potrebujejo (enostavno so stvari zložili pred vrata, se usedli na stol in za drobiž izmenjevali in prodajali stvari med seboj).

Ko sem se s precej premožno Belgijko pogovarjala o "second hand" trgovinah mi je rekla, da so tisti, ki tovrstne trgovine povezujejo s slabšim finančnim položajem preponosni in po njenem mnenju neumni. Če veselo zapravljaš za nekvalitetne kose oblačil in nato vihaš nos, ker jih nosi polovica mesta, zakaj nebi za enako, velikokrat pa precej nižjo ceno v "second hand" trgovini našla skoraj nov kos, ki je morebiti priznane znamke, izstopa iz množice ali pa se popolnoma prilega tvojemu stilu.

Po vrnitvi nazaj v Slovenijo sem na "second hand" trgovine malenkost pozabila, dokler nisva s kolegico pred kratkim zavili v kranjski Textile House. Potrebovala sem kakšnih 5 minut, da sem našla majico, v katero sem se zaljubila in nebi potrebovala več veliko, da bi domov odšla s polno vrečko oblačil. Ker so mi v oči tokrat padle predvsem zares čudovite, a nekoliko elegantnejše obleke, ki jih imam (glede na priložnosti ob katerih jih nosim), že več kot dovolj, se med oblačila gotovo spet vrnem ob novi pošiljki.

Majica, ki sem si jo izbrala, me je navdušila zaradi širokih, nekoliko prosojnih rokavov, okrašenih s kovinskimi neti, ki ustvarja divji rokerski videz. Kombinirala sem jo z raztrganimi hlačami iz trgovine OVS in mrežastimi nogavičkami iz Calzedonie.
Vse slike je posnela čudovita Nina Pintar iz bloga Ninnieboo.
Kakšno pa je tvoje mnenje o "second hand" trgovinah? Vesela bom tvojega komentarja.


Še več zanimivih vsebin

2 komentarja:

  1. Super objava! Se strinjam glede second hand trgovin, če najdeš nekaj kar ti je všeč se totalno splača, cene so pa itak smešno nizke :) Meni je tudi všeč tvoja majčka, pa super si kombinirala, nogovičke so ful lušne :).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Teja! Res je, splača se malo pobrskati. Včasih imajo res super ponudbo in greš lahko iz trgovine s polno vrečko in veselo denarnico. :)

      Izbriši