V knjižnici parfumov

22:33 Nina - GlowToGo.eu Blog 0


Na dogodku, ki ga je organizirala ljubljanska nakupovalna hiša Ikona, smo imeli priložnost pokukati v "knjižnico" parfumov Histories de Parfums, ki s svojimi bogatimi dišavami pripoveduje zgodbe o zvezdnikih, glasbi in ikonskih utrinkih iz preteklosti. Kako nas ustvarjalec preko dišav ponese v zgodovino in kaj okusnega so nam predstavili tokrat, izveste v nadaljevanju.

Ustvarjalec Gerald Ghislain navdihe za svoje umetnije črpa iz lastnih prigod, ki v njem vzburijo močna čustva in ga popeljejo v fantazijski svet luksuza. Ker se je rodil v južni Franciji in odrasel v Maroku, je bil že od začetka svojega življenja obdan z mediteranskimi dišavnimi začimbami, s katerimi se je kasneje med svojim gastronomskim izobraževanjem naučil ustvarjati in jih kombinirati. Kreativnost, ki jo je nekoč moral kazati v kuhinji, se sedaj kaže pri kreiranju njegovih parfumov.

Zbirko redkih in delikatnih parfumov Histories de Parfums je Gerald začel ustvarjati leta 2000. Lahko trdimo, da gre za zelo temperamentne, a hkrati zelo romantične dišave in sam pravi, da je točno tak tudi on. Dišave, ki so plod tradicionalne francoske umetnosti ustvarjanja luksuznih parfumov lahko primerjamo s knjigami, saj pripovedujejo zgodbe o epskih obdobjih zgodovine, predstavljenih skozi oči avtorja.

Knjižnico parfumov sestavlja 17 različnih izdaj dišav, v katerih je zbranih po več parfumov. Vsak izmed njih se lahko pohvali z unikatno mešanico sestavin, ki jih lahko razdelimo v različne kategorije dišav. Parfumi so večinoma poimenovani po letnicah rojstva znanih osebnosti, ki so zaznamovali čas, v katerem so živeli (na primer Mata Hari, Eugénie de Montijo, Casanova, Jules Vernes, itd).

Leto 1969 predstavlja erotično leto, zato je 1969 klasični orientalski seksapilni parfum, ki zbuja pravo revolucijo človeških čustev. Mamljiva mešanica vonjav kot so sočna breskev, vrtnica, bele cvetlice, kardamom, pačuli, čokolada in kava, naredi osebo ki ga nosi strašno zapeljivo. Je uniseks parfum, ki ga uporablja tudi Angelina Jolie.

1898 Moulin Rouge Paris je edinstven ženski parfum, ki nas ponesel v glamur in razkošje najslavnejšega pariškega kabareta, Moulin Rouge. V njem plešejo vonji navihanega cimeta, prijetne pomaranče, nežne vrtnice, toplega mošusa in prave rdeče šminke.

Posebna serija parfumov so Ceci n'est pas un flacon bleu - ki ga sestavljajo parfum ognja, svetlobe in svobode - le ta ne skriva zgodbe; je nepopisan list, ki čaka na zgodbo tistega, ki ga nosi.

Leto 1828 zaznamuje Jules Vernes, ki ha je bližnji ocean popeljal daleč stran, v svet avanturističnih novel. Oče literarne znanstvene fantastike je bil navdih za parfum, ki s svojimi aromatičnimi hesperidini navdušuje avanturistične duše. Sveže hesperidnske note v vročini prinašajo morsko sapico. Svežina, obarvana s sofisticiranostjo. V njem se prepletajo vonji začimb, lesa, aromatičnih zelišč, ki predstavljajo svetovnega popotnika. Leto 1740 pa je zaznamovalo rojstvo pariškega kavalirja, ki se ga spominjamo po imenu Marquis de Sade. Njegova razuzdana morala ga je mnogokrat spravila v zapor, kljub temu pa je bil velik ljubitelj dvojice razkošja in literature. Razposajen pisatelj bi gotovo užival v glasnosti tega parfuma, ki človeka razvaja s kombinacijo začinjenih lesnih not, bergamotke in Davano Sensualis, ki so zaviti v oblak večnega pačulija.

Na dogodku smo imeli možnost preizkusiti svet romantike in zapeljivosti ne samo v parfumih, temveč tudi v pijači, in sicer v posebnem koktejlu De Revolte, ki ga je razvil g. Jan Nose (G3Spirits). Pijača je bila navdihnjena z ikoničnim vonjem Parfum De Revolte 1969; gurmansko zapeljvo dišavo, ki zbuja pravo revolucijo človeških čustev in ki je očaral tudi večno zapeljivo Angelino Jolie.
Glavna sestavina koktaila je škotski whisky Glenfiddich Single Malt.
Postregli so nam še s prikupnimi burgerji, konzerviranimi gamberi ter šparglji v tempuri.

Najlepša hvala Ikoni za povabili ter blogerkama Ninnieboo in Maestri iz bloga Parokeets za prijetno družbo.


Še več zanimivih vsebin

0 komentarji: