Pony se vrača

02:19 Nina - GlowToGo.eu Blog 0


Kolesarjenja ne maram! No, nisem ga marala, dokler me na poseben zmenek ni povabil novi Rogov lepotec. Legendarni Pony, s katerim sem se vozila že kot otrok, se je na ulice vrnil izboljšan a v enaki podobi, kot smo jih vozili nekoč.

Že kot otrok sem se odločila, da imam raje rolerje kot kolo in kljub temu, da sem s kolesom prevozila kar nekaj kilometrov, kolesarjenja nikoli nisem zares vzljubila. Ko smo se skupaj z blogersko kolegico Ninnieboo odpravili na testno vožnjo po Ljubljani in nato še na slovensko obalo, me je kar malo skrbelo, kako se bova razumela s Ponyjem.

A moj strah je bil popolnoma odveč, zložljiv lepotec je brez težav skočil v naš prtljažnik in se nato v nekaj sekundah spet sestavljen z nama pohajkoval po Ljubljani. Rdeč Pony je tisti klasičen model, s prtljažnikom in brez prestav, ki te nekoliko preseneti z zaviranjem v primeru, da želiš pedala zavrteti nazaj. Klasika, na katero sem sama že kar malo pozabila.

Modra izvedba je bila v našem primeru nekoliko bolj izpopolnjena, s petimi prestavami, udobnim Brooksovim vzmetenim sedežem in zame, ki pedala rada vrtim nazaj, ljubša različica.

Vsekakor me je Pony prepričal, da je kolo, ki za krajše relacije in opravke v mestu z lahkoto zamenja avto ali avtobus. Ker je zložljiv, gre brez težav v vsak avto, poleg tega pa je majhen, stabilen ter okreten. Tudi če te prometne ulice, gneča in hitre reakcije strašijo, ti lahko zagotovim, da je vožnja s Ponyjem veliko enostavnejša in manj stresna kot z večjimi kolesi (v primeru, da kolesarjenja nisi tako zelo vešča seveda).

Sama sedaj komaj čakam, da sedem na kolo, se prebijem do cilja brez čakanja na semaforjih in se ob enem še malo razgibam. Ne boste verjeli, koliko pozitivnih odzivov je Pony prejel na ulicah in kako navdušeni so bili ljudje, ko so svoje najljubše kolo iz otroštva srečali v prenovljeni podobi.

Tudi ti spadaš med tiste, ki smo se kot otroci naokoli vozili s Ponyjem? Ti je nova izdaja všeč?



Še več zanimivih vsebin

0 komentarji: