Strup ujet v parfumski steklenički

02:18 Nina - GlowToGo.eu Blog 0


Pred kratkim sem imela priložnost pokukati v svet nišnih dišav, ki v sebi nosijo zahrbtne lepote devetih najbolj strupenih rastlin sveta. Privlačni vonji so primerni za drzne osebe, ki so podobne strupenim rastlinam v njih - zapeljive od zunaj a mračne, zlovešče in nevarne od znotraj.

Na dogodku, ki ga je gostila ljubljanska nakupovalna hiša Ikona, se nam je pridružil Joseph Quartana - ustanovitelj parfumov Six Scents Parfums in modnega butika Seven New York. Predstavi nam je devet dišav Parfumes Quartana in nam dovolil da smo ob njihovem preizkušanju občutili lepoto in nevarnosti volčje češnje, mandragore, naprsteca, svilnice, pikastega mišjaka, dature, maka, šmarnice ter preobjedi.
Foto: Tomaž Kos
Za parfume Quartana je značilno, da na vsaki koži dišijo drugače, saj na razvoj vonja vpliva kup dejavnikov od pH vrednosti kože, prehrane, načina življenja in še marsičesa. Njegove dišave se ne ločijo na moške in ženske, čeprav bi lahko rekla, da nekatere dišijo precej "žensko", druge povsem "moško", vmes pa se resnično najde kakšna univerzalna.
Foto: Tomaž Kos
Na dogodku nam je ameriški parfumer s pomočjo simpatične Lorelle Flego, podrobno predstavil vsako izmed devetih dišav, na koncu pa si je vsak udeleženec lahko izbral najljubšo, ki jo je domov odnesel skupaj s posvetilom gospoda Quartane. Med predstavitvijo se mi je v spomin najbolj vtisnila dišava, ki poleg strupene grmaste svilnice vsebuje tudi kovinski vonj po krvi. Temačna, nekoliko vampirska dišava se mi je prikupila in po daljšem vonjanju in testiranju vseh devetih dišav, sem se odločila, da je Blood Flower tista, ki bo odšla z menoj domov.
Foto: Tomaž Kos
Svoje ime je dobila po dišeči grmasti svilnici - strupeni rastlini, ki s strupenim mlečkom lahko povzroči draženje oči in sluznice ter zastrupitve tako pri ljudeh, kot tudi pri živalih. Dišava je sicer precej romantična, saj vsebuje tudi note likviricije, janeža, detelje, irisa, temne vrtnice, jantarja in pačulija, ki skoraj da povsem zakrijejo rahel kovinski zaključek, ki ga dišavi daje "kaplica krvi". Kljub temu, da se je med devetimi vonji našel tudi kakšen čisto "klasičen", sem si želela, da od tako posebnega in zanimivega ustvarjalca parfumov, kot je Joseph Quartana, domov odnesem nekoliko bolj poseben spominek in mojo odločitev je, s posvetilom, ki sem ga od njega prejela, to potrdil tudi sam.

Celotno ponudbo Quartana parfums si lahko ogledate na tej povezavi.
Foto: Tomaž Kos
Hvala Ikoni za povabilo ter pogostitev in gospodu Quartani za čudovito darilce!

Foto: Tomaž Kos


Še več zanimivih vsebin

0 komentarji: