Potepanje po sejmu Love Beauty

23:54 Nina - GlowToGo.eu Blog 0


Ljubljanski Love Beauty je bil zame prvi slovenski sejem kozmetike in lepote, ki sem se ga udeležila. Vesela sem, da se Slovenija s takšnimi prireditvami postavlja ob bok velikim sejmom iz tujine, pa čeprav je vzporednice med njimi težko iskati.

Iz sejma sem odšla mešanih občutkov  - blogerke, ki so se ga udeležile že lani, so precej hvalile letošnji napredek, zato z veseljem ploskam organizatorjem za ves trud in super organizacijo dogodka. Me je pa sejem nekoliko razočaral kar se tiče velikosti (kljub vsemu sem pričakovala kakšno znamko več) in predvsem s ponudbo, ki je bila precej skoncentrirana na kozmetičarke in lastnice salonov oz. iskanje potencialnih distributerjev. To me seveda ne moti, saj si vsekakor tudi oni zaslužijo sejem, kjer lahko preizkušajo izdelke in sledijo trendom, a zdelo se mi je, da je kar precej znamk hitro odslovila nas "firbčne kozmetične ljubiteljice".

Kar se tiče razstavljavcev, se mi zdi, da je bil pravi raj za "nohtarice", saj je bilo to področje zelo dobro pokrito. Na svoj račun smo prišle tudi s široko izbiro negovalne kozmetike, med tem ko so dekorativno predstavljale zelo maloštevilne znamke. Precej je bilo ponudb za razna izobraževanja in tečaje, pa tudi za kozmetične storitve, medtem ko je bilo frizersko področje zelo slabo pokrito (če se ne motim, z dvema razstavljavcema).

Kljub vsemu, sem na sejmu brez težav ostala nekaj ur, iz strani prijaznih predstavnikov podjetji izvedela marsikatero zanimivo informacijo, spoznala nekaj novih zanimivih znamk in domov odšla popackana od swatchev raznih izdelkov. Ne smem pozabiti omeniti še, da je skoraj vsaka znamka ponujala tudi možnost nakupovanja s sejemskim popustom, zato da je bil sejem na koncu dneva za denarnico precej boleč.

Da ne bom dolgovezila, vam na kratko predstavljam nekaj meni najzanimivejših znamk in utrinke dveh predavanj, ki sem se ju udeležila.

Essentiq

Slovenska blagovna znamka naravne organske kozmetike, se po velikem uspehu vrača tudi na domače tržišče. Simpatične embalaže in široka paleta izdelkov z visokim deležem aktivnih učinkovin, brez škodljivih sestavin (parabenov, barvil, silikoninov, mineralnih olj,...) in parfumov so me navdušili in že pridno preizkušam testerje kremic, gelov in tonikov.

Missha

Azijska znamka, ki ima svoje mesto tudi v Sloveniji. Slovi predvsem po svojih BB kremah (katerih testerčki še čakajo, da najdem pravo), mene pa je na prvo žogo navdušila s tako imenovanimi "sheet maskami".

Paese

Zelo obetavna poljska kozmetika, ki je izjemno pigmentirana in baje tudi zelo dobro obstojna. Čudoviti odtenki in produkti, ki jih nikoli nimam dovolj, zato sem morala od tam skoraj zbežati, da nebi bankrotirala.

Kozmetika Knez

Zelo zanimiva znamka iz primorja, ki ponuja naravne kozmetične izdelke iz sestavin kot so kaki, artičoke in olive (pa tudi fige in aloe vera). Kdo bi se branil kozmetike s strunjanskimi, ekološkimi sestavinami?

AlterSkin

Še ena znamka, ki me je takoj kupila z idejo. Personalizirana kozmetika, narejena za posameznika, na podlagi potreb njegove kože? Sliši se enkratno in tudi cena, glede na ponujeno ni pretirana.

Yellow Rose

Grška naravna kozmetika me je očarala z maskami v prahu, ki jih ustrezno količino namešamo tik pred uporabo. Čudovito dišeče maske z delci naravnih sestavin so izgledali mamljivo, prav tako kot tudi njihova ponudba krem, olj, čistilnih gelov in losijonov.

DreamWave & CO

Znamka, ki me je z inovacijami popolnoma navdušila. Pogovarjala sem se z njenim ustanoviteljem, ki mi je pokazal rdečilo za ustnice Colorgenics, ki v sebi skriva več barv, ki se poljubno mešajo in tako z enim izdelkom ustvarijo sedem različnih odtenkov negovalnega rdečila, ki je izredno pigmentirano in nudi visok sijaj. Preizkusila pa sem tudi njegov edinstven Turn Up the Voltage za povečanje ustnic, ki ima sedem stopenj in že s četrto so se moje ustnice opazni povečale. Srednje pekoč učinek je izgubljal svojo intenzivnost kakšno uro, učinek pa je bil na ustnicah viden do konca dneva. Dekleta so se navduševala in tudi sama nisem nobena izjema.

Luxury Intimate

Intimno olje li Quandisa je izdelek, o katerem se bom podrobneje razpisala v posebni objavi. Prvo intimno olje je sestavljeno iz izbrane mešanice naravnih sestavin, ki negujejo in razvajajo najbolj intimen predel ženskega telesa.

STYX
 

Avstrijski kozmetični izdelki znamke STYX so me pritegnili s prikupnimi embalažami in obdržali s čudovitim vonjem in inovativnimi produkti. Široka izbira masel za telo, ki tako dišijo, da bi jih kar pojedel (in zagotovili so mi, nebi bilo nič narobe, saj so popolnoma naravna), krompirjeva krema, ki so jo za nego rok v starih časih uporabljali avstrijski kmetje in še in še.

Predavanje: Sam Biddle - nail art

Britanska umetnica Sam Biddle, ki bo svoje tečaje izvajala tudi v Sloveniji, je pokazala nekaj tehnik poslikave nohtov.

Predavanje: Steve Douch – poged na umetnost ličenja z vsestransko kozmetiko STV 

Steve Douch je na modelu prikazal vsestranskost njegove kozmetike STV, razdelil nekaj nasvetov za ličenje in nam razkril, katere izdelke je mogoče uporabiti tudi na drugačne načine, kot pravi naziv na njihovi embalaži.

Ker ne morem iz svoje kože in je moja zbirka fotografij tako obsežna in raznolika, naj vam za konec nalepim samo še nekaj utrinkov. Se je sejma udeležila tudi katera izmed vas? Kako vam je bilo všeč? So vas katere znamke še posebej navdušile?
  Avonov Mark je gotovo moja najljubša linija te blagovne znamke.
 Afrodita je postregla s koktailom mask.
 
 Do sejma nisem imela pojma, da naravni spreji za Spray Tan bazirajo na sladkorju. 
 
 
 
 
 
 



Še več zanimivih vsebin

0 komentarji: