Poletne essence, Catrice in L.O.V novosti

01:22 Nina - GlowToGo.eu Blog 2


Znamk essence, Catrice in L.O.V mi verjetno ni potrebno posebej predstavljati. Verjamem, da ima vsaka izmed nas doma katerega izmed njihov izdelkov, saj s privlačnimi omejenimi kolekcijami in stalno ponudbo najrazličnejših produktov dekorativne kozmetike, brez težav ogrejejo naša srca. Sama imam z izdelki teh znamk (predvsem prvih dveh) precej izkušenj, pa vseeno ne morem strniti jasnega mnenja o njih. Nekateri izdelki so neverjetni in brez težav konkurirajo tudi do desetkrat dražjim izdelkom drugih blagovnih znamk. Večina izdelkov je povprečnih, kar pomeni, da za malo denarja še vedno dobimo precej dober produkt. Spet nekaj pa je takšnih, ki niso vredni niti tistih nekaj evrov, ki jih zanje plačamo. Z namenom, da bo odločitev o nakupu lažja, sem zate pripravila vpogled v nekaj poletnih novosti omenjenih znamk.

Od zgoraj navzdol si sledijo  essence tekoča šminka (trend kolekcija Cubanita) v odtenku kisses from havana, kovinsko senčilo za oči Catrice (omejena kolekcija Soleil d'ete) v odtenku Metal TANtation, šminka Catrice (omejena kolekcija Soleil d'ete) v odtenku Brown Sundown, tekoča mat šminka L.O.V v odtenku Provocative Confidence, senčilo za oči L.O.V v odtenku Cosmic Gravity.

Essence je cenovno najdostopnejša izmed treh znamk, ki se je nekako drži sloves znamke za mlajša dekleta, ki se z ličenjem šele spoznavajo. A reči moram, da ni vedno tako, saj kot omenjeno, izdelki lahko zelo presenetijo. V nadaljevanju te čakata dva izdelka iz kolekcije Cubanita, o kateri sem prebrala že precej pohval. Nujno moram omeniti, da so punce testirale jumbo osvetljevalec, ki ga primerjajo s precej dražjim TheBalmovim osvetljevalcem Mary-Lou Manizer, s čimer so me že prepričale v nakup, ko se kolekcija znajde na prodajnih poličkah (če bi rada prebrala več, skoči k Petri na blog Adjustnig Beauty in se prepričaj - klik). Prav tako sem pozitivne odzive prebrla o "cushion inku" za obrvi ter banana baking powdru, ki je uporaben tako za "baking" kot tudi za mat osvetljevanje obraza.

Pa da ne bom predolga, v roke sem dobila duo pripomoček za urejanje obrvi, ki ima na eni strani čopič, primeren za natančen nanos vseh vrst izdelkov za poudarjanje obrvi, na drugi strani pa priročno "maskara" krtačko, namenjeno česanju in urejanju oblike obrvi. Kljub temu da na prvi pogled izdelek izpade malenkost ceneno, pa se v praksi odlično obnese in omogoča natančno urejanje obrvi (cena: 2,59€). Tekočo šminko bi opisala kot bolje pigmentiran, po koktailu dišeč lip gloss. Lip glossi žal niso med mojimi ljubšimi produkti, a če jih rada nosiš, boš nad tem navdušena. Če odmislim neprijetno lepljenje las na ustnice in klasično "lip gloss obstojnost", je izdelek zelo prijeten za nošenje, saj ni pretirano lepljiv. Všeč mi je, da je močno pigmentiran in prekriven, ker pa se lepo nanaša, z njim brez težav dosežeš lepo naličene ustnice (cena: 2,59€).
Pa smo že pri Catrice. Gre za malenkost bolj odraslo znamko, ki namesto dekliške igrivosti, v sebi nosi nekaj več elegance. Sicer je z izdelki tudi tukaj zelo podobno kot pri essence, najdemo lahko čudovite produkte po smešno nizkih cenah, lahko pa smo nad produktom tako razočarani, da ga odložimo nekam na dno predala z ličili. Sama redno uporabljam njihov roza korektor, ki ustvari svež ter prebujen videz in mi izredno odgovarja, medtem ko imam nekje shranjeno paleto senčil, ki je popolnoma nepigmentirana in sem jo poskusila uporabiti le enkrat (je pa vsaj lepa). 
Tokrat ti predstavljam dva izdelka iz njihove nove omejene kolekcije Soleil d'ete, ki jo boš v drogerijah lahko našla v juliju, pa vse do septembra. Izredno zanimivo je kovinsko senčilo za oči, ki me je najprej navdušilo s hecno gel oziroma puding strukturo. Kljub temu, da sem bila prepričana, da bo nanos prava umetnost, pa se je izkazalo, da se senčilo izredno lepo nanaša, na vekah ustvari čudovit kovinski efekt in se dovolj hitro posuši, da njegova obstojnost ne povzroča nobenih težav. Reči moram, da me je izdelek prijetno presenetil in da ga bom zaradi čudovite barve in enostavnega zabrisovanja, z veseljem uporabljala (cena: 4,29€). Drugi izdelek, ki sem ga preizkusila, pa je šminka s kovinskim efektom. Najprej me je očaral njen prijeten sladek vonj, potem pa navdušila nežna kremna tekstura in čudovita barva. Ker gre za zelo nežen odtenek šminke, je za večjo intenzivnost potrebno več nanosov, ki se lepo plastijo in ne zahajajo v gube. Obstojnost je srednja, kosila ne bo preživela, sicer pa bo na ustnicah ostala kakšne dve do tri ure (cena: 4,29€).
Za konec pa prihajata izdelka znamke L.O.V - sestrske znamke Essence in Catrice, ki je zadnja vstopila na slovenski trg. Gre za nekoliko bolj luksuzno različico dekorativne kozmetike, katere cene se v večini vrtijo okrog 10 evrov. Kar se tiče te znamke, imam izkušnje s solidnim lakom za nohte, ki bi bil verjetno s pravim nadlakom še bolj obstojen, razpršilom, ki lahko prevzame vlogo osvežilnega spreja za obraz ali fiksatorja, s prijetnim vonjem in osvežujočim učinkom ter pilingom za ustnice v svinčniku, ki je izredno prijeten in nežen in ga z velikim veseljem uporabljam. 

Testirala sem mat tekočo šminko, ki je sicer na voljo v desetih odtenkih in me je najprej navdušila s čudovito embalažo, ki nekoliko spominja na maskaro. Njen vonj je nežen in prijeten, vsebina pa precej puhasta in svilnato nežna. Ustnic ne izsuši, kot smo pri tekočih šminkah navajeni in malenkost me je spominjala na TheBalmovo Meet Matt(e) Hughes. Kar se tiče nanosa, priporočam, da najprej uporabiš svinčnik za ustnice, saj se lahko zgodi, da se ti bo razlila čez rob ustnic. Prav tako je zanimiva tudi njena obstojnost, saj se šminka suši izredno počasi in če ti jo na mestu uspe obdržati nekje pol ure, potem jo boš precej težko spravila iz ustnic, tudi ko boš jedla, pila ali pa se sredi poletja prevažala v nabito polnem avtobusu. Če pa se boš tega lotila preden se šminka posuši (in preden doseže mat videz), se bo obnašala povsem drugače in se v trenutku razmazala (cena: 8,99€)
Iz leve proti desni si sledijo: Šminka Catrice (omejena kolekcija Soleil d'ete) v odtenku Brown Sundown, essence tekoča šminka (trend kolekcija Cubanita) v odtenku kisses from havana, L.O.V tekoča mat šminka v odtenku Provocative Confidence.
Najboljše sem prihranila za konec! Senčilo za oči Magnetic Loose močno spominja na MACova magnetna senčila in deluje odlično. Nežen magnetni prah, ki se na površju izdelka nabere vsakič, ko ga rahlo potresemo, se najlepše nanaša z mokrim čopičem in na vekah ustvari čudovit kovinski efekt. Nanašanje s suhim čopičem ne ustvari tako intenzivne barve, a se v vsakem primeru lepo zabriše. Obstojnost izdelka je izredno dobra, preko dneva ne zbledi, priporočam le, da pred nanosom uporabiš primer za veke. Moj najljubši izdelek je predvsem zato, ker je nekaj posebnega, saj se s čim podobnim še nisem srečala, ob enem pa mi je noro všeč učinek, ki ga ustvari na vekah (cena: 9,99€ - na voljo je v 10 odtenkih)
Tokrat, sem imela srečo, saj me noben izmed izdelkov ni razočaral. Res da nad essence tekočo šminko nisem navdušena, ker spominja na nekakšen lip gloss, a produkt sam po sebi ni slab in če ti je to všeč, ti bo verjetno odgovarjal tudi ta izdelek. Najbolj sta me navdušili obe senčili - vsako posebej je zanimivo - bodisi zaradi gel strukture, bodisi zaradi magnetnih delcev, obe sta dolgo obstojni, pigmentirani in se lepo zabrisujeta. Tudi v kombinaciji, kot jo vidiš na fotografiji, se mi zdi, da izpadeta zelo lepo. 
Kateri izdelek omenjenih znamk je tvoj najljubši? Boš preizkusila katerega izmed izdelkov iz te objave? Vesela bom tvojega komentarja.



Še več zanimivih vsebin

2 komentarja:

  1. Senčilo od Catrice zveni mikavno. Glede magnetnega senčila se popolnoma strinjam. Izredno posrečena ideja! In še lepo izgleda ... in to ves čas. Super review! ��

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala <3 Me veseli, da ti je všeč. L.O.V senčilo je res noro. Mislim, da nujno potrebujem še kakšen odtenek. :)

    OdgovoriIzbriši