O malinah, meti in ekologiji

01:27 Nina - GlowToGo.eu Blog 0


Na blogu večinoma pišem o kozmetičnih izdelkih, ki me bodisi navdušijo ali popolnoma razočarajo ter o kolekcijah, s katerimi ti želim pomagati pri nakupu. Objava, ki jo bereš, pa je malenkost drugačna. Pisala bom o izdelkih, ki me niso razočarali ali popolnoma "sezuli", a si objavo zaslužijo predvsem zaradi zgodbe, ki jo skrivajo. Ekološke zgodbe!

Da ne bo pomote, testirani izdelki so dobri. Všeč so mi drobni piling delci v gelu za tuširanje, nežen občutek vlažilnega losjona na koži in čudovit vonj mila. Težko pa bi rekla, da so sami po sebi nekaj tako posebnega, da bi o njih napisala objavo - verjetno je ne bi, če nebi bili posebni in pomembni iz vidika ekologije.

Oriflamova prenovljena linija Love Nature torej ni posebna samo zaradi čudovitih embalaž, polnih dišečih izdelkov za nego las in telesa, pač pa zaradi biorazgradljivosti izdelkov z naravnimi zrnci, brez vsebnosti silikonov. Prav v ta namen, so linijo lansirali s podporo Ekologov brez meja, ki so se z veseljem pridružili ozaveščanju o pomembnosti biorazgradljivih izdelkov iz naravnih sestavin.
Ne le prepogosto uporabljene plastične embalaže, ki v izdelke lahko spuščajo nevarne snovi, pač pa tudi mikroplastika, ki jo vsebujejo kozmetični izdelki, ima katastrofalne posledice za okolje ter tudi zdravje ljudi in živali. Kljub temu, da z izogibanjem parabenom, alkoholu, parfumom in umetnim barvilom mislimo, da smo pri izbiri kozmetike naredili ogromno, je tu še kup drugih sestavin, ki so še nevarnejše. Polietilen na primer je mikroplastika, pogosto uporabljena v pilingih. Šokanten podatek je, da z enkratno uporabo pilinga v vodo spustimo 100.000 delcev mikroplastike. Plastika konča v morju (ne nekje na drugem koncu sveta, z mikroplastiko je onesnažen tudi Jadran), kjer se razkraja, škoduje ekosistemu ter se preko prehranjevalne verige - kopiči se namreč v maščobnem tkivu živali - zopet vrne na krožnike ljudi.

In kakšen je njen vpliv? Mikroplastika že sama po sebi vsebuje potencialne hormonske motilce, ftalate, strupe in rakotvorne snovi, poleg tega pa na svojo površino kot magnet privlači toksine iz okolja. Kako nevarno je to lahko na dolgi rok, si verjetno lahko predstavljate.

Prav zato ker je ekologija pomembna in je že zdavnaj čas, da zamenjamo ideologijo "s tem ne bom spremenil/a sveta", me je linija izdelkov Love Nature tako navdušila. Biorazgradljivi izdelki, ki ne škodujejo naravi ter našemu zdravju in glede na preizkušeno kakovostna vsebina, po dostopni ceni? To so razlogi, da bom namesto "običajnega" gela za tuširanje izbrala takšnega, ki je biorazgradljiv in s tem prispevala svoj delček k bolj ekološki prihodnosti.

Sama sem testirala tri izdelke z vonjem maline in mete - gel za tuširanje, losjon za telo ter trdo milo. Tuširanje z gelom z nežnimi, drobnimi biorazgradljivimi piling delci je izredno prijetno, vonj pa naraven in prijeten. Škoda je le, da na koži ne ostane dolgo, saj bi ga brez težav s seboj nosila cel dan. Losjon je izredno nežen, se hitro vpije in kožo navlaži, milo pa odlično opravi svojo nalogo in kožo čudovito odišavi.

Si bila seznanjena s škodljivostmi mikroplastike v kozmetiki in ali si že preizkusila katerega izmed izdelkov iz linije Love Nature? Vesela bom tvojega komentarja.




Še več zanimivih vsebin

0 komentarji: